Évközi 7. vasárnap

2020. február 21.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK
2020. február 23.

- Hálás szeretettel köszönöm meg a Corvinus Étterem valamennyi dolgozójának az egyházközségi bálunk megszervezését, valamint a finom ételeket és italokat, és a remek és vidámító műsort!

- Ma a katolikus iskoláink és óvodáink támogatására tartunk országos gyűjtést.

- A héten hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjt. Ez a kegyelmi idő a húsvét előtti negyven napos bűnbánati időszak, amikor Urunk, Jézus Krisztus szenvedésére és halálára emlékezünk és egyúttal feltámadásának ünnepére készülünk a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés, az irgalmasság cselekedetének gyakorlása és a lemondás révén. A böjti fegyelemről részletesebb írást a faliújságon és a Harangszóban olvashatunk. Hamvazószerdán, az esti szentmisében hamvazás lesz.

- Hamvazószerda szigorú böjti nap.

- Nagyböjt péntekjein 17.30-kor plébániánk közösségeinek vezetésével keresztutat járunk. A részletes beosztást a hirdetőtáblán olvashatjuk. Nagyböjt péntekjein, a szentmise előtt, 17 órától szentgyónási lehetőséget biztosítok.

- Pénteken (február 28.) az esti szentmisét plébániánk elhunytjaiért, különösen is az altemplomunkban nyugvó testvéreinkért ajánljuk fel. A szentmise után imádságos megemlékezést tartunk az altemplomban.

- Templomunk felszentelésének (2015.) évfordulója március 1-jén lesz. Nagyböjt 1. Vasárnapja miatt, március 2-án, hétfőn, 18 órakor tartjuk az ünnepi hálaadó szentmisét. A konszekráció évfordulója főünnep plébániánk közössége és a búcsúünnepünkön résztvevők számára. 17:00 órakor rózsafüzér kezdődik, majd 17:30 órakor a templomszentelés zsolozsmáját imádkozzuk. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit! Búcsúünnepünk alkalmából ismét szeretettel kérünk a kedves Hívektől édes és sós süteményeket, hogy a hétfői ünnepi szentmise után megvendégelhessünk minden jelenlévőt. A süteményeket hétfőn, egész nap fogadjuk a plébánián.

- A szentmise után a Hetény teremben szentmisék előjegyeztethetők, befizethető az egyházközségi hozzájárulás, ill. az újság előfizetések is rendezhetők.



Vissza...

2024. április 12.
Húsvét 3. vasárnapja
Ebben az évben három csoportban (április 21., május 12. és 26.) lesznek elsőáldozások templomunkban. Mindhárom vasárnapon az elsőáldozási szentmise 11 órakor kezdődik.
Bővebben
2024. április 12.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a Nepomuki Szent János kápolnában (Villa sor 32.) lesz a szentmisénk.
Bővebben
2024. április 12.
Olvasmány
„Ragyogtasd ránk, Uram, arcod fényességét!” (Zsolt 4)
Bővebben