Évközi 23. vasárnap

2019. szeptember 6.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK
2019. szeptember 8.

- Az elmúlt tanévben – megyéspüspök úr döntése alapján – a 8. osztályosok még nem bérmálkoztak. A bérmálás szentségét az idei tanévben felvehetik azok, akik 8. osztályos korukig részt vettek a hitoktatásban és hitüket gyakorolták (vasár- és parancsolt ünnepnapokon szentmisén vettek részt). Soproni plébániáinkon szeretnénk felmérni az idei tanévben bérmálkozásra jelentkezők létszámát. Kérjük, hogy a most 9. évfolyamos tanulók jelezzék bérmálkozási szándékukat plébániájukon (hivatali időben a plébánia irodájában, vagy szentmisék után a sekrestyében)! Jelentkezési határidő: szeptember 15. (vasárnap). A bérmálás időpontjáról és a részletekről a jelentkezések után adunk tájékoztatást.

- Szeptember 9-én (hétfő) 18 órakor Boldog Eppinger Mária Alfonza nővér boldoggá avatásának első évfordulóján ünnepi hálaadó szentmise lesz a Táncsics utcai Jézus Szíve templomban.

- Szeptember 14-én (szombat) nyitott templomok napja alkalmából a Nepomuki Szent János kápolnánk 10-17 óráig látogatható.

- Szeptember 14-én 19 órakor a Templomok éjszakája keretében „Csöndes estéli zsoltár” címmel Orbán Júlia előadása hallható templomunkban. A belépés díjtalan. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves Testvéreket!

- Az új tanévben a Veni Sancte-t szeptember 15-én (vasárnap), a 9:30 órai szentmisében tartjuk, melyre szeretettel hívom a családokat, a tanárokat és a hitoktatókat.

- Szeptember 17-én (kedd) lesz a Villa sori Nepomuki Szt. János kápolna 120. újra felszentelésének évfordulója. Ezen a napon 18 órakor búcsúi szentmise lesz a kápolnában, az ünnepi szentmisét és szentbeszédet Both Zoltán, a Városplébánia káplánja mondja. A búcsú napján szeretnénk vendégül látni minden jelenlevőt, ezért szeretettel kérünk a kedves Hívektől édes és sós süteményeket. A süteményeket kedden (szeptember 17.), a szentmise előtt fogadjuk a kápolnánál. A férfiak segítségét is kérjük: a kápolna előtti téren a sátrakat 8 órakor kezdjük felállítani.

- Vasárnaponként a Hetény teremben: szentmisék előjegyeztetése, egyházközségi hozzájárulás befizetése.


Vissza...

2024. március 29.
Húsvétvasárnap
Húsvéthétfőn 18 órakor lesz szentmise templomunkban.
Bővebben
2024. március 29.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a Nepomuki Szent János kápolnában (Villa sor 32.) lesz a szentmisénk.
Bővebben
2024. március 29.
Olvasmány
„Ezt a napot az Úristen adta: örvendjünk és vigadjunk rajta.” (Zsolt 117)
Bővebben