Húsvét 2. vasárnapja

2019. április 26.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK
2019. április 28.
 
- Hálás szívvel fejezem ki köszönetemet a Húsvéti ünnepek előkészítése és megszervezése kapcsán munkatársaimnak, a kántoroknak, a ministránsok-nak, az énekkarnak, a PTT tagjainak, a templo-munkat díszítőnek és takarítóknak, a fényképészek-nek és minden segítőnknek és támogatónknak. És megköszönöm a kedves Híveknek is, hogy meghallották a hívó szót, eljöttek és együtt ünnepeltek közösségünkkel! Püspök atya és magam is nagy örömünket leltük a közös ünneplésben. Istennek dicsőség, minden jelenlevőnek pedig öröm és béke forrásai voltak a közös szertartásaink.
 
- Ma van az Isteni Irgalmasság vasárnapja. Az Apostoli Penitenciária 2002. jún. 29-én kelt dekrétuma szerint teljes búcsú nyerhető ezen a napon, a szokásos feltételek mellett.
 
- A héten elsőpéntek lesz. Az időseket és a betegeket május 3-án, a szokott időben látogatom. Az esti szentmise előtt, 17:00 órától imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével. A szentmise előtt szentgyónási lehetőség lesz.
 
- A felnőttek részére hirdetett Biblia óra szintén pénteken, az esti szentmise után kezdődik.
 
- Május 10-12-ig a Szent Imre templomban lesz a Missziós kereszt. Németh István plébános atya várja imacsoportok jelentkezését a kereszt előtti imaórák vezetéséhez. Az leendő elsőáldozók imaórája május 11-én, szombaton délelőtt 9 órakor lesz.
 
- Az idei évben is fontos, hogy rendelkezzünk adónk egyházi 1%-ról. Kérjük, abban az esetben tegye meg felajánlását, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt (pl. családi adókedvezmény) nulla forint, mert a „nullás” bevallás is számít. (A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011) Másik 1 %-ával kérjük, támogassa Szent Margit Alapítványunkat (adószáma: 19112941-1-08)! Köszönjük felajánlásaikat!
 
- Kérem az áldoztatási engedéllyel rendelkező testvéreket, hogy a sekrestyében vegyék át az igazolásukat.
 
- A plébánia iroda május 1-jén (szerda) és 2-án (csütörtök) zárva tart.


Vissza...

2024. április 19.
Húsvét 4. vasárnapja
Pénteken a szentmisét plébániánk elhunytjaiért ajánljuk fel. A szentmise után megemlékezést tartunk az altemplomban.
Bővebben
2024. április 19.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a soproni Szent György templom búcsúünnepe lesz, ezért szerdán nem lesz szentmise a Nepomuki Szent János kápolnában.
Bővebben
2024. április 19.
Olvasmány
„A kő, amelyet az építők félredobtak, íme, az lett szegletkővé.” (Zsolt 117)
Bővebben