Nagyböjt 4. vasárnapja

2019. március 29.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK – 2019. március 31.
 
- Április 1-3-ig (hétfő-kedd-szerda) városi nagyböjti lelkigyakorlat lesz templomunkban dr. Lukácsi Zoltán székesegyházi kanonok, teológiai tanár, Győr-szigeti plébános vezetésével. A 18 órakor kezdődő szentmisékben lesznek a lelkigyakorlatos szentbeszédek. A lelkigyakorlatos napokon 16:30-tól a szentmise kezdetéig három atya rendelkezésre áll gyóntatással, ill. 1 atya a szentmise alatt (kivéve a szentbeszéd idejét) szintén gyóntat. Szerdán, közös városi lelkigyakorlatunk utolsó napján szeretnénk vendégül látni minden jelenlevőt, ezért szeretettel kérünk a kedves Hívektől édes és sós süteményeket. A süteményeket szerdán egész nap fogadjuk a plébánián.

- Nagyböjt péntekjein 17 órától gyóntatás, 17.30-kor közösségeinek vezetésével keresztút kezdődik.

- A héten elsőpéntek lesz. Az időseket és a betegeket a szokott időben látogatom. A Rózsafüzér Társulat vezetésével 17 órától rózsafüzér ájtatosságot végzünk.

- A felnőttek részére hirdetett Biblia óra szintén április 5-én, elsőpénteken lesz, az esti szentmise után.

- Szeretettel hívja a Golgota gyülekezet a testvéreket április 6-án, elsőszombaton, 16 órakor az ökumenikus dicsőítő alkalomra. Helyszín: Sopron, Wesselényi u. 24.

- Jövő hétvégén perselyadományunkkal Szentföldi kegyhelyeket támogatjuk.

- A Villa sori Nepomuki Szt. János kápolnában a nyári időszámítás alatt minden szerdán 18:00 órakor lesz szentmise. Az első időpont a kápolnában: április 10., szerda. Így szerdai napokon itt, a plébániatemplomban nem lesz szentmise.

- Az idei évben a Szent Imre Plébánia szervezi és vezeti az immár hagyománnyá vált városi keresztutat április 12-én, pénteken 19 órakor.

- Plébániánk hittantábort szervez felső tagozatos hittanra járó gyerekeknek. A tábor időpontja: 2019. június 20-23., helyszíne: Kőszeg, a verbita szerzetesek által fenntartott Őri István Ifjúsági Ház. A táborral kapcsolatban a részletek a hirdetőtáblán és honlapunkon is olvashatók. Jelentkezési határidő: április 26.

- Az idei évben is fontos, hogy rendelkezzünk adónk egyházi 1%-ról. Kérjük, abban az esetben tegye meg felajánlását, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt (pl. családi adókedvezmény) nulla forint, mert a „nullás” bevallás is számít. (A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011) Másik 1 %-ával kérjük, támogassa Szent Margit Alapítványunkat (adószáma: 19112941-1-08)! Köszönjük felajánlásaikat!

- Hetény terem: egyházközségi hozzájárulás befizetése, szentmisék előjegyeztetése


Vissza...

2024. március 29.
Húsvétvasárnap
Húsvéthétfőn 18 órakor lesz szentmise templomunkban.
Bővebben
2024. március 29.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a Nepomuki Szent János kápolnában (Villa sor 32.) lesz a szentmisénk.
Bővebben
2024. március 29.
Olvasmány
„Ezt a napot az Úristen adta: örvendjünk és vigadjunk rajta.” (Zsolt 117)
Bővebben