Nagyböjt 4. vasárnapja

2018. március 9.

HIRDETÉSEK
- Hétfőn, kedden és szerdán (március 12-13-14.) közös városi nagyböjti lelkigyakorlatunk lesz, melynek helyszíne a Szt. István templom. Mindhárom napon 16:30 órától gyóntatás lesz; a szentmisék 18:00 órakor kezdődnek a lelkigyakorlatos szentbeszédekkel, melyeket Szabó József, az egri Papnevelő Intézet spirituálisa tart. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves Testvéreket a közös nagyböjti lelkigyakorlatunkra a Szt. István templomba! Templomunkban szerdán nem lesz szentmise.

- Nagyböjt péntekjein 17:00 órától gyóntatás, 17.30-kor pedig keresztúti ájtatosság kezdődik. Március 16-án, pénteken a Julianeum Énekkar vezeti a keresztutat.

- Március 16-án, pénteken Böjte Csaba OFM atya mutatja be az esti szentmisét templomunkban. A szentmise perselyadományával Böjte Csaba gyermekotthonait támogatjuk. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves Testvéreket!

- Jövő hétvégén perselyadományunkkal Szentföldi kegyhelyeket támogatjuk.

- Szintén jövő vasárnap, 15:00 órakor a Kórus Spontánusz tart „Zsoltárok, kánonok és elmélkedések” címmel nagyböjti hangversenyt templomunkban. A belépődíj 900 Ft, mely a helyszínen megvásárolható.

- Az idei évben az immár hagyományossá vált közös városi keresztutat plébániánk szervezi. Ideje: március 23. Program: 17:15 órától rózsafüzér és litánia kezdődik, 6 órakor szentmise, 7 órakor a keresztút indul templomunkból a Tulipán köz-Honvéd u. – Mikoviny u. – Hóvirág u. útvonalon.

- Sopronban március 18-25., Szent József hetében szentségimádás lesz. Templomunk szentségimádási napja: március 21., szerda. Részleteket a faliújságon olvashatnak.

- Brenner János vértanú boldoggá avatására (május 1.) a soproni plébániák közös vonatos zarándoklatot szerveznek Szombathelyre. A zarándoklat retúr jegyára kedvezmény nélkül 1.300 Ft./fő. Aki egyéb kedvezménnyel rendelkezik (pl. 90%-os utazási kedvezmény), az a kedvezményes áron utazhat. Nyugdíjasok (65 év felett) ingyenesen személyi igazolvány bemutatásával. A sekrestyében és hivatali időben a plébánián várjuk a kedves Testvérek jelentkezését március 23., 12:00 óráig. Minél többen vegyünk részt Egyházunk új vértanúja boldoggá avatásán!

- Európai polgári kezdeményezéssel Támogatói nyilatkozatot lehet kitölteni és aláírni a bejáratnál. A kezdeményezés célja, hogy az EU javítsa a nemzeti és nyelvi kisebbséghez tartozó személyek védelmét, valamint erősítse az Unió kulturális és nyelvi sokszínűségét. Kérjük, hogy minél többen támogassák ezt a polgári kezdeményezést!

- A Hetény teremben lehetőség van hűtőmágnes és kulcstartó megvásárlására, valamint az egyházközségi hozzájárulás befizetésére, ill. szentmisék előjegyeztetésére.

- Plébániánk irodája március 15-16-án és 19-én zárva tart.

A Nagyböjtre minden Testvérünknek Isten bőséges áldását és a lelki fejlődés kegyelmét kívánom!


Vissza...

2024. március 22.
Virágvasárnap
A mai nappal megkezdődik a nagyhét, Urunk szenvedésének, halálának és dicsőséges feltámadásának ünneplése. Szeretettel hívom a kedves Híveket!
Bővebben
2024. március 22.
Templomunk liturgikus rendje
Vasárnaponként, 17 órakor imaórát tartunk a békéért. Kapcsolódjunk bele minél többen a közös imádságba, mert elengedhetetlen, hogy mielőbb béke legyen a népek és nemzetek között!
Bővebben
2024. március 22.
Olvasmány
„Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?” (Zsolt 21)
Bővebben