Nagyböjt 1. vasárnapja

2018. február 16.

HIRDETÉSEK
- Jövő hétvégén a katolikus iskoláink és óvodáink támogatására gyűjtünk. Hálásan köszönjük felajánlásaikat!

- Nagyböjt péntekjein 17 órától gyóntatás, 17.30-kor pedig keresztúti ájtatosság lesz. Február 23-án, pénteken a Biblia kör és az Imaapostol csoport vezeti a keresztutat.

- Február 23-án, pénteken az esti szentmisét plébániánk elhunytjaiért, különösen is az altemplomunkban nyugvó testvéreinkért ajánljuk fel. A szentmise után rövid imádságos megemlékezést tartunk az altemplomban.

- A Győri Papnevelő Intézet nyílt napot tart február 24-én, szombaton 9-15 óráig. Azokat a fiúkat várják, akiket foglalkoztat a papi hivatás gondolata. Aki szívesen részt venne a Szeminárium nyílt napján, kérem, mihamarabb jelezze.

- Templomunk felszentelése 2015. március 1-jén volt. A konszekráció évfordulója liturgikus főünnep plébániánk közössége és a búcsúünnepünkön résztvevők számára. Az ünnep előestéjén (február 28., szerda) és a búcsú napján (március 1., csütörtök) is 17:00 órakor rózsafüzér kezdődik, majd 17:30 órakor a templomszentelés zsolozsmájából az I. ill. II. Esti dicséretet ünnepélyes formában végezzük. Az ünnepi szentmise mindkét napon 18:00 órakor kezdődik. Búcsúünnepünk alkalmából szeretettel kérünk a kedves Hívektől édes és sós süteményeket, hogy a csütörtöki ünnepi szentmise után megvendégelhessünk minden jelenlévőt. A süteményeket csütörtökön lehet átadni a plébánián.

- Március 5-én, hétfőn, 18:00 órakor film vetítésre hívom az érdeklődőket a Hetény terembe. A film témája: Szent XXIII. János pápa (Angelo Giuseppe Roncalli) élete.

- A Domonkos templomban, minden hónap utolsó vasárnapján, a délután 4 órás szentmisét követően előadás kezdődik az Eucharisztikus Világkongresszusra történő felkészülés jegyében. Szeretettel hívják az érdeklődőket.

- A Hetény teremben lehetőség van hűtőmágnes és kulcstartó megvásárlására, valamint az egyházközségi hozzájárulás befizetésére, ill. szentmisék előjegyeztetésére.

A Nagyböjtre minden Testvérünknek Isten bőséges áldását és a lelki fejlődés kegyelmét kívánom!


Vissza...

2024. április 26.
Húsvét 5. vasárnapja
Plébániánk irodája szerdán (május 1.) zárva.
Bővebben
2024. április 26.
Templomunk liturgikus rendje
Elsőpéntek lesz, az időseket és betegeket felkeresem otthonukban. 17 órától szentgyónási lehetőség, alatta imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével.
Bővebben
2024. április 26.
Olvasmány
„Dicsérlek téged, Istenem, szent néped körében.” (Zsolt 21)
Bővebben