Évközi 6. vasárnap

2018. február 9.

HIRDETÉSEK
- A héten hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjt. Ez a kegyelmi idő a húsvét előtti negyven napos bűnbánati időszak, amikor Urunk, Jézus Krisztus szenvedésére és halálára emlékezünk és egyúttal feltámadásának ünnepére készülünk a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés, az irgalmasság cselekedetének gyakorlása és a lemondás révén. A böjti fegyelemről részletesebb írást a faliújságon olvashatnak.

- Nagyböjt péntekjein 17.30-kor plébániánk közösségeinek vezetésével keresztutat járunk. A részletes beosztást a hirdetőtáblán olvashatjuk. Nagyböjt péntekjein, a szentmise előtt, 17 órától szentgyónási lehetőséget biztosítok.

- Február 14-én, szerdán este fél 7 órára az elsőáldozás, 7 órára pedig a bérmálkozás előtt álló fiataljaink szüleit várom szülői értekezletre, ide, a templomba. Minden gyermek részéről legalább az egyik szülő vagy gondviselő megjelenésére számítok.

- Február 16-án, pénteken az esti szentmise keretében kiszolgáltatom a Betegek Kenetét. Az Egyházi Törvénykönyv előírásai szerint az veheti fel a szent kenetet, „akinek az élete öregség vagy betegség miatt veszélybe került”. Kérem, hogy aki szeretné felvenni a szent kenetet, a sekrestyében szíveskedjék feliratkozni. Kérem, hívják fel családtagjaik, ismerőseik figyelmét a szent kenet felvételének lehetőségére.

- A Hetény teremben lehetőség van hűtőmágnes és kulcstartó megvásárlására, valamint az egyházközségi hozzájárulás befizetésére, ill. szentmisék előjegyeztetésére a 2018-as évre.

Áldott hetet kívánunk minden kedves Testvérünknek!


Vissza...

2024. április 26.
Húsvét 5. vasárnapja
Plébániánk irodája szerdán (május 1.) zárva.
Bővebben
2024. április 26.
Templomunk liturgikus rendje
Elsőpéntek lesz, az időseket és betegeket felkeresem otthonukban. 17 órától szentgyónási lehetőség, alatta imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével.
Bővebben
2024. április 26.
Olvasmány
„Dicsérlek téged, Istenem, szent néped körében.” (Zsolt 21)
Bővebben