Évközi 8. vasárnap

2017. február 24.

HIRDETÉSEK

- Ma a katolikus iskoláink és óvodáink támogatására gyűjtünk. Hálásan köszönjük felajánlásaikat!

- A héten hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjt. Ez a kegyelmi idő a húsvét előtti negyven napos bűnbánati időszak, amikor Urunk, Jézus Krisztus szenvedésére és halálára emlékezünk és egyúttal feltámadásának ünnepére készülünk a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés, az irgalmasság cselekedetének gyakorlása és a lemondás révén. A böjti fegyelemről a faliújságon olvashatnak.

- Nagyböjt péntekjein 17.30-kor plébániánk közösségeinek vezetésével keresztutat járunk. Szeretettel várjuk Testvéreinket! A részletes beosztást a hirdetőtáblán olvashatjuk.

- A felnőttek részére hirdetett bibliaóra ezentúl mindig elsőpénteken lesz. A következő alkalom március 3-án, pénteken 18:30 órakor kezdődik a Hetény teremben. Szeretettel várom az érdeklődőket!

- Közös városi lelkigyakorlat lesz a Szent György templomban március 6-8. között. Mindhárom napon 16.00 órától szentgyónási lehetőséggel. Kérjük a testvéreket, éljenek ezzel a felkínált lehetőséggel! Ezeken a napokon nálunk csak hétfő reggel 7 órakor lesz szentmise.

- Aki szeretné, hogy idős vagy beteg hozzátartozója otthonában részesüljön a húsvéti szentgyóntatásban és szentáldoztatásban, kérem, jelezze a sekrestyében kitett íven. Ideje: március 30-án.

- Templomunk felszentelésének ünnepe 2015. március 1. volt. A felszentelés évfordulója a templom liturgikus naptárában főünnepnek számít minden esztendőben. Az idei évben hamvazószerdára esik ez a nap. A liturgikus időre vonatkozó egyetemes szabályok előírásai szerint ezért az idei esztendőben március 2-án, torkos csütörtökön ünnepeljük meg templomunk felszentelésének 2. évfordulóját. Erre a napra szeretettel hívom és várom a kedves testvéreket; ünnepeljünk közösen!

- A Magyar Kodály Társaság Soproni Tagcsoportja március 4-én, szombaton 19 órakor ünnepi hangversennyel emlékezik meg Kodály Zoltán halálának 50. évfordulójáról. A hangverseny a Szt. György templomban lesz; a belépés díjtalan.

- Értesítjük a kedves Testvéreket, hogy lehet a Hetény teremben szentmiséket előjegyeztetni, illetve az egyházközségi hozzájárulást rendezni.

Áldott hetet kívánunk minden kedves Testvérünknek!


Vissza...

2024. március 29.
Húsvétvasárnap
Húsvéthétfőn 18 órakor lesz szentmise templomunkban.
Bővebben
2024. március 29.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a Nepomuki Szent János kápolnában (Villa sor 32.) lesz a szentmisénk.
Bővebben
2024. március 29.
Olvasmány
„Ezt a napot az Úristen adta: örvendjünk és vigadjunk rajta.” (Zsolt 117)
Bővebben