Pünkösdvasárnap

2024. május 17.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2024. május 19.

- Ma, 17 órakor imaórát tartunk a békéért.

- Pünkösdhétfőn 7 órakor lesz szentmisénk; plébániánk irodája zárva tart.

- Bérmálásunk Pünkösdhétfőn lesz. Imádkozzunk bérmálkozóinkért!

- A Julianeum Kórus csütörtökön, az esti szentmisében tartja évadzáró hálaadását.

- Püspök úr szeretettel hívja a Boldog Apor Vilmos Imaszövetség jelenlegi és leendő tagjait május 23-án a 11 órai szentmisére a győri Székesegyházba, hogy Boldog Apor Vilmos püspök közbenjárását kérjék papi hivatásokért.

- Pénteken (május 24.) ünneplik a domonkos atyák Sopronba érkezésük 350 éves évfordulóját. 17:30 órakor Zágorhidi Czigány Balázs előadása, 18:15 órakor májusi litánia és 18:30 órakor ünnepi szentmise lesz a Domonkos-templomban. Részletek a plakáton olvashatók. Templomunkban pénteken nem lesz szentmise.

- Jövő szombaton (május 25.), az esti szentmise után folytatódik az Apor Vilmos liturgikus kör a Hetény teremben. Szeretettel várom az érdeklődőket!

- Jövő vasárnap (május 26.), a 11 órás szentmisében ismét elsőáldozás lesz templomunkban. Az elsőáldozók gyóntatása és a próba az elsőáldozás előtti napon, szombaton, 9 órakor kezdődik.

- Május 31-én (péntek), 16:30 órai indulással megtartjuk a hagyományos gyalogos kópházai zarándoklatunkat, melyre szeretettel hívom plébániánk minden tagját, külön szeretettel a családokat! Azok részvételére is számítunk, akik autóval érkeznek a kegytemplomhoz az esti szentmisére! Kb. 19:45 órakor kezdődik a májusi litánia, az ünnepi szentmise pedig 20 órakor. Templomunkban ezen a napon nem lesz szentmise!

- Június 2-án lesz Úrnapja. Az elmúlt évhez hasonlóan előeste, szombaton (június 1.), a 18 órai szentmise után lesz a templom előtti téren az úrnapi körmenet. Szeretettel hívom ministránsainkat és a kislányokat, különösen is az elsőáldozókat, akik virágot hinthetnek a körmentben. Kérjük, hogy kis kosarakat is hozzanak magukkal! A virághintéshez szeretettel kérünk a kedves Hívektől virágszirmokat (csütörtök-szombat: hittanterem). Szombaton (június 1.), 9 órára férfiak jelentkezését várjuk zöldgally gyűjtéshez az úrnapi sátrakhoz. Aki tud, ágnyeső ollót és fűrészt hozzon magával. A templom téren 10:30 órai kezdettel férfiak, 16 órai kezdettel hölgyek segítségét kérjük az úrnapi sátrak felállításához és feldíszítéséhez, valamint a körmenet után a sátrak elbontásához. Úrnapján csak egy szentmise lesz templomunkban: 11 órakor.

- Magyar szenteket, boldogokat és tiszteletreméltó személyeket bemutató kiállítás tekinthető meg a Szent Imre templom előtt június 2-ig. Szeretettel várják az érdeklődőket!

- Szentatyánk, Ferenc pápa meghirdette a Gyermekek Világnapját. Június 8-án, (szombat) délután a győri Apor Vilmos Iskolaközpontban Egyházmegyei Gyermeknapra várják a családokat színes programokkal.

- Az idei tanév utolsó mocorgók szentmiséje június 1-jén lesz.

- A Hetény teremben szentmisék előjegyeztethetők és befizethető az egyházközségi hozzájárulás.



Vissza...

2024. szeptember 6.
Évközi 23. vasárnap
Szíves tájékoztatásként jelzem, hogy plébániánk az idei évben is indult a „Virágos Sopronért Környezetszépítő verseny”-en, ahol az intézmény kategóriában ismét I. helyezést értünk el.
Bővebben
2024. szeptember 6.
Templomunk liturgikus rendje
Jövő szombaton (szeptember 14.), 16 órakor megkezdődik templomunkban a mocorgók szentmiséje, melyre szeretettel hívjuk különösen is a kisgyermekes családokat!
Bővebben
2024. szeptember 6.
Olvasmány
„Áldjad, lelkem, az Urat, dicsőítsed az Istent!” (Zsolt 145)
Bővebben