Urunk mennybemenetele

2024. május 10.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2024. május 12.

- Május a Szűzanyának szentelt hónap. A májusi litániát imádkozzuk a szentmisék előtt ¼-ed órával.

- Ma, 17 órakor imaórát tartunk a békéért. Kapcsolódjunk bele minél többen a közös imádságba!

- Ma, 18 órakor a Lőveri Esték programsorozat keretében dr. Pápai Lajos püspök atya előadása lesz „Teremtés és természettudomány” címmel a Hetény teremben. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!

- Csütörtökön (május 16.) lesz Nepomuki Szent János ünnepe, a Villa sori kápolna búcsúnapja. Szerdán, 18 órakor előesti szentmise lesz a kápolnában, a búcsúnapon az ünnepi szentmise 18 órakor kezdődik. A kápolnában mindkét napon teljes búcsú nyerhető. A szentmise után szeretnénk vendégül látni a jelenlévőket, ezért szeretettel kérünk a kedves testvérektől süteményeket. Templomunkban szerdán és csütörtökön nem lesz szentmise!

- Az idei évben plébániánk is csatlakozik az Orgonák éjszakája országos rendezvényhez. Jövő szombaton (május 18.), 19 órakor megszólal a hangszerek királynője templomunkban is. Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt! Részletek a kihelyezett plakátokon olvashatók.

- Bérmálásunk Pünkösdhétfőn (május 20.), 10 órakor lesz a Szent Mihály templomban. A bérmálási próba pénteken (május 17.), 19 órakor lesz a Szent Mihály templomban.

- Magyar szenteket, boldogokat és tiszteletreméltó személyeket bemutató szabadtéri kiállítás tekinthető meg a Szent Imre templom előtti téren május 18-tól június 2-ig. Szeretettel várják az érdeklődőket!

- Püspök úr szeretettel hívja a Boldog Apor Vilmos Imaszövetség jelenlegi és leendő tagjait május 23-án a 11 órai szentmisére a győri Székesegyházba, hogy Boldog Apor Vilmos püspök közbenjárását kérik a papi hivatás kegyelméért.

- Május 26-án, a 11 órás szentmisében ismét elsőáldozás lesz templomunkban. Az elsőáldozók gyóntatása és a próba az elsőáldozás előtti napon, szombaton, 9 órakor kezdődik itt, a templomban.

- Szentatyánk, Ferenc pápa meghirdette a Gyermekek Világnapját. Június 8-án, (szombat) délután a győri Apor Vilmos Iskolaközpontban Egyházmegyei Gyermeknapra várják a családokat színes programokkal.

- Az idei évben is fontos, hogy rendelkezzünk adónk egyházi 1+1%-áról. Kérjük, abban az esetben is tegyék meg felajánlásukat, ha személyi jövedelemadójuk bizonyos kedvezmények miatt (pl. családi adókedvezmény) nulla forint, mert a „nullás” bevallás is számít (A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011). Adója második 1 %-ával kérjük, támogassa Szent Margit Alapítványunkat (adószám: 19112941-1-08)! Köszönjük felajánlásukat!

- Plébániánk irodája pénteken (május 17.) zárva tart.

- A Hetény teremben szentmisék előjegyeztethetők és befizethető az egyházközségi hozzájárulás.



Vissza...

2024. október 18.
Évközi 29. vasárnap
Az Apor Vilmos Liturgikus Kör jövő szombaton (október 26.) kivételesen elmarad.
Bővebben
2024. október 18.
Templomunk liturgikus rendje
A Nepomuki Szent János kápolnában szerdán (október 23.) lesz az utolsó szentmise az idei évben. A téli időszámítás alatt a plébániatemplomban lesznek a szerdai szentmisék is.
Bővebben
2024. október 18.
Olvasmány
„Kegyes szemed legyen rajtunk, tebenned van bizodalmunk.” (Zsolt 32)
Bővebben