Nagyböjt 5. vasárnapja

2024. március 15.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2024. március 17.

- Ma a Szentföld javára tartunk gyűjtés.

- Ma, 17 órakor imaórát tartunk a békéért. Kapcsolódjunk bele minél többen a közös imádságba, mert elengedhetetlen, hogy mielőbb béke legyen a népek és nemzetek között!

- Hétfőn, kedden és szerdán (március 18-20.) közös városi NAGYBÖJTI LELKIGYAKORLAT lesz a Szent György templomban. Mindhárom napon 16:30 órától gyóntatás lesz, 18 órakor kezdődnek a szentmisék. A lelkigyakorlat vezetője dr. Fábry Kornél esztergom-budapesti segédpüspök lesz.

Pénteken 17 órakor szentmise kezdődik a bánfalvi hegyi templomban, majd 18 órakor közös városi keresztút lesz a templom és kolostor körül.

A lelkigyakorlat és a városi keresztút miatt csütörtökön és szombaton lesznek szentmisék templomunkban; a szentmisék előtt gyóntatás lesz.

- Csütörtökön (március 21.), a szentmise után, 18:30 órakor a Harkai Karitász különleges fiataljai és a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium Líceum és Kollégium zenekara Passiójátékot ad elő templomunkban. Szeretettel hívok mindenkit, jöjjünk el minél többen, nézzük és hallgassuk meg előadásukban az Úr Jézus szenvedéstörténetét!

- Az elmúlt heti élelmiszergyűjtésünk alkalmával 405 kg élelmiszer és tisztálkodási szer gyűlt össze. Hálásan köszönjük felajánlásaikat! Karitász csoportunk tagjai húsvétig eljuttatják az adományokat a rászoruló családok részére.

- Jövő hétvégén, Virágvasárnappal megkezdődik a nagyhét. A barkaszentelő körmenet a vasárnap 11 órai szentmisében lesz. Szombaton, az esti és a vasárnapi szentmisékben a Passió énekelve hangzik el.

- Örömmel tájékoztatom a kedves Híveket, hogy dr. Pápai Lajos püspök atya idén is velünk ünnepli a Húsvétot.

- A nagyheti szertartások rendje a hirdetőtáblán olvasható.

- Jövő vasárnap (március 24.), 15 órakor a Kórus Spontánusz tavaszi hangversenye lesz templomunkban. Részletek a plakáton olvashatók.

- A Hetény teremben szentmisék előjegyeztethetők a II. félévére és befizethető az egyházközségi hozzájárulás.



Vissza...

2024. április 26.
Húsvét 5. vasárnapja
Plébániánk irodája szerdán (május 1.) zárva.
Bővebben
2024. április 26.
Templomunk liturgikus rendje
Elsőpéntek lesz, az időseket és betegeket felkeresem otthonukban. 17 órától szentgyónási lehetőség, alatta imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével.
Bővebben
2024. április 26.
Olvasmány
„Dicsérlek téged, Istenem, szent néped körében.” (Zsolt 21)
Bővebben