Pünkösdvasárnap

2023. május 26.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2023. május 28.

- A mai naptól a MKPK elrendelte az új Misekönyv használatát. Kevés változtatás történt a liturgikus szövegekben, amelyekre figyelnünk kell. A változásokat kivetítjük.

- A bérmálkozás az idei évben a Szent Imre templomban lesz holnap (Pünkösdhétfőn), 10 órakor. Imádkozzunk a bérmálkozókért!

- Pünkösdhétfőn 7 órakor lesz szentmisénk; plébániánk irodája zárva tart.

- Szerdán (május 31.), 17 órai indulással megtartjuk a hagyományos gyalogos kópházai zarándoklatunkat, melyre szeretettel hívom plébániánk minden tagját, külön szeretettel a családokat! Azok részvételére is számítunk, akik autóval érkeznek a kegytemplomhoz az esti szentmisére! Kb. 19:45 órakor kezdődik a májusi litánia, az ünnepi szentmise pedig 20 órakor. Várjuk azok jelentkezését, akik hazafelé tudnának személyszállítást vállalni gépkocsival. Kérjük, hogy a létszám lejelentése miatt minden résztvevő iratkozzon fel a sekrestyében, vagy a plébánia irodájában! Kápolnánkban ezen a napon nem lesz szentmise!

- Elsőpéntek lesz, az időseket és a betegeket felkeresem otthonukban. Csütörtökön és pénteken, 17 órától szentgyónási lehetőség lesz. Pénteken 17 órától imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével. A bibliaórát a szentmise után tartjuk a Hetény teremben.

- A nyári szünidő előtt, az idei tanév utolsó mocorgok szentmiséje jövő szombaton (június 3.) lesz.

- Június 11-én lesz Úrnapja. Mivel Harkán is lesz körmenet, ezért nálunk a szombati (június 10.), 18 órai szentmise után lesz a szokott útvonalon az úrnapi körmenet. Szeretettel hívjuk a kislányokat, különösen is az elsőáldozókat, akik virágot hinthetnek a körmentben. Kérjük, hogy kis kosarakat is hozzanak magukkal! A virághintéshez szeretettel kérünk a kedves Hívektől virágszirmokat (csütörtök-szombat: hittanterem). Szombaton (június 10.), 9 órára férfiak jelentkezését várjuk zöld-gally gyűjtéshez az úrnapi sátrakhoz. Aki tud, ágnyeső ollót és fűrészt hozzon magával. 10:30 órai kezdettel férfiak, 16 órai kezdettel hölgyek segítségét kérjük az úrnapi sátrak felállításához és feldíszítéséhez, valamint a körmenet után a sátrak elbontásához. Úrnapján csak egy szentmise lesz templomunkban: 11 órakor!

- Az idei Jézus Szíve ünnepre nagykilenceddel készültünk. Június hónapban a szentmisék előtt, 1745 órakor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk, amiben a világbékét kérjük a Szent Szívtől. Szeretettel hívom a kedves híveket, csatlakozzunk minél többen a közös békeimádsághoz!

- A Hetény teremben befizethető az egyházközségi hozzájárulás.



Vissza...

2024. április 19.
Húsvét 4. vasárnapja
Pénteken a szentmisét plébániánk elhunytjaiért ajánljuk fel. A szentmise után megemlékezést tartunk az altemplomban.
Bővebben
2024. április 19.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a soproni Szent György templom búcsúünnepe lesz, ezért szerdán nem lesz szentmise a Nepomuki Szent János kápolnában.
Bővebben
2024. április 19.
Olvasmány
„A kő, amelyet az építők félredobtak, íme, az lett szegletkővé.” (Zsolt 117)
Bővebben