Urunk mennybemenetele

2023. május 19.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2023. május 21.

- Májusban, a szentmisék előtt ¼-ed órával a májusi litániát imádkozzuk.

- Ma, 16:30 órakor bérmálkozóink próbája lesz a Szent Imre templomban. Kérem őket, hogy pontosan érkezzenek, mert a próba után szentmise kezdődik a templomban!

- Pénteken a szentmisét plébániánk elhunytjaiért ajánljuk fel. A szentmise után megemlékezést tartunk az altemplomban.

- Bérmálkozóink gyóntatása szombaton (május 27.), 19 órakor lesz itt, a templomban. A bérmálkozás az idei évben a soproni Szent Imre templomban lesz Pünkösdhétfőn (május 29.), 10 órakor.

- Május 31-én, szerdán, 17 órai indulással megtartjuk a hagyományos gyalogos kópházai zarándoklatunkat, melyre szeretettel hívom plébániánk minden tagját, és külön szeretettel a családokat! Azok részvételére is számítunk, akik autóval érkeznek a kegytemplomhoz az esti szentmisére! Kb. 19:45 órakor kezdődik a májusi litánia, az ünnepi szentmise pedig 20 órakor. Várjuk azok jelentkezését, akik hazafelé tudnának személyszállítást vállalni gépkocsival. Kérjük, hogy a létszám lejelentése miatt minden résztvevő iratkozzon fel itt, a sekrestyében, vagy hivatali időben a plébánia irodájában!

- A MKPK május 28-án, Pünkösdvasárnaptól elrendelte az új Misekönyv használatát. Egy-két apró változtatás történt a liturgikus szövegekben, melyekre figyelnünk kell majd. Ezeket megpróbáljuk könnyen elsajátíthatóvá tenni azzal, hogy kivetítjük.

- A Hetény teremben befizethető az egyházközségi hozzájárulás.



Vissza...

2024. április 12.
Húsvét 3. vasárnapja
Ebben az évben három csoportban (április 21., május 12. és 26.) lesznek elsőáldozások templomunkban. Mindhárom vasárnapon az elsőáldozási szentmise 11 órakor kezdődik.
Bővebben
2024. április 12.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a Nepomuki Szent János kápolnában (Villa sor 32.) lesz a szentmisénk.
Bővebben
2024. április 12.
Olvasmány
„Ragyogtasd ránk, Uram, arcod fényességét!” (Zsolt 4)
Bővebben