Urunk mennybemenetele

2023. május 19.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2023. május 21.

- Májusban, a szentmisék előtt ¼-ed órával a májusi litániát imádkozzuk.

- Ma, 16:30 órakor bérmálkozóink próbája lesz a Szent Imre templomban. Kérem őket, hogy pontosan érkezzenek, mert a próba után szentmise kezdődik a templomban!

- Pénteken a szentmisét plébániánk elhunytjaiért ajánljuk fel. A szentmise után megemlékezést tartunk az altemplomban.

- Bérmálkozóink gyóntatása szombaton (május 27.), 19 órakor lesz itt, a templomban. A bérmálkozás az idei évben a soproni Szent Imre templomban lesz Pünkösdhétfőn (május 29.), 10 órakor.

- Május 31-én, szerdán, 17 órai indulással megtartjuk a hagyományos gyalogos kópházai zarándoklatunkat, melyre szeretettel hívom plébániánk minden tagját, és külön szeretettel a családokat! Azok részvételére is számítunk, akik autóval érkeznek a kegytemplomhoz az esti szentmisére! Kb. 19:45 órakor kezdődik a májusi litánia, az ünnepi szentmise pedig 20 órakor. Várjuk azok jelentkezését, akik hazafelé tudnának személyszállítást vállalni gépkocsival. Kérjük, hogy a létszám lejelentése miatt minden résztvevő iratkozzon fel itt, a sekrestyében, vagy hivatali időben a plébánia irodájában!

- A MKPK május 28-án, Pünkösdvasárnaptól elrendelte az új Misekönyv használatát. Egy-két apró változtatás történt a liturgikus szövegekben, melyekre figyelnünk kell majd. Ezeket megpróbáljuk könnyen elsajátíthatóvá tenni azzal, hogy kivetítjük.

- A Hetény teremben befizethető az egyházközségi hozzájárulás.Vissza...

2023. június 2.
Szentháromság vasárnapja
Csütörtökön, 18 órakor templomunk énekkara, a Julianeum Kórus évadzáró szentmiséje lesz itt, a templomban.
Bővebben
2023. június 2.
Templomunk liturgikus rendje
Jövő vasárnap (június 11.) lesz Úrnapja. Mivel Harkán is lesz körmenet, ezért nálunk Úrnapján, jövő vasárnap csak egy szentmise lesz templomunkban: 11 órakor!
Bővebben
2023. június 2.
Olvasmány
„Dicséretre méltó és magasztos örökkön-örökké.” (Dán 3)
Bővebben