Húsvét 3. vasárnapja

2023. április 21.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2023. április 23.

- Köszönetemet fejezem ki a húsvéti ünnepek kapcsán munkatársaimnak, a ministránsoknak, a kántoroknak, az énekkarnak, sekrestyésünknek, a templomunkat díszítőnek és takarítóknak, a fényképésznek és minden segítőnknek és támogatónknak. És egyúttal megköszönöm a kedves Híveknek is, hogy jó szívvel fogadták a hívó szót, eljöttek és együtt ünnepeltek közösségünkkel! Pápai Lajos püspök atya, Rózsa Huba professzor úr és magam is nagy örömünket leltük a közös ünneplésben. Külön szeretnék köszönetet mondani ministránsainknak, akik magas színvonalú szolgálatukkal vállalták a próbákon és szertartásokon való helytállást! Isten, minden javak osztogatója jutalmazza mindenki szolgálatát!

- Ma, 16 órakor, Kóczán Kriszta festmény kiállításának megnyitója lesz a hegykői Tornácos Étterem Borostyán konferenciatermében. A kiállítás az étterem nyitva tartása alatt látogatható.

- Hétfőn lesz a Szent György templom búcsúja. Az ünnepi szentmise 18 órakor kezdődik, melyre szeretettel hívnak és várnak mindnyájunkat. Templomunkban ezen a napon nem lesz szentmise.

- Pénteken a szentmisét plébániánk elhunytjaiért ajánljuk fel. A szentmise után rövid megemlékezést tartunk az altemplomban.

- Az Apor Vilmos Liturgikus Kör szombaton (április 29.) folytatódik az esti szentmise után, a Hetény teremben.

- Jövő vasárnap a Jó Pásztor vasárnapja és könyörgő nap lesz a papi hivatásokért. A papnevelés céljaira, a Győri Papnevelő Intézet javára gyűjtünk.

- Jövő vasárnap (április 30.), 9:30 órakor Ferenc pápa szentmisét mutat be Budapesten, a Kossuth téren, ahol homíliát mond, majd a szentmise végén közösen eléneklik a Regina Caeli antifónát. Az eseményen külön regisztráció nélkül, a biztonsági ellenőrzést követően lehet részt venni. A beléptető kapuk 6 órakor nyitnak; a térre legkésőbb 8:15-ig lehet belépni, a helyeket érkezési sorrendben töltik fel. Azok számára, akiknek a téren nem jut hely, a környező utcákban biztosítanak kivetítőket, amelyeken követhetik az ünnepi szentmisét. A Győri Egyházmegye 600 fős mentesítő különvonatot rendelt a GYSEV-től, amely vasárnap, hajnali 4:48 órakor indul Sopronból Budapest-Keleti Pályaudvarra (érkezés ideje: 7:19 óra). A szentmise után, 13 órakor indul vissza a vonat, szintén a Keleti Pályaudvarról (Sopronba érkezésének ideje: 16:03 óra). A vonat indulásának pontos időpontja faliújságon, honlapunkon, ill. facebook oldalunkon is olvasható. A térre a biztonsági előírások szerint tompa végű esernyő és kis méretű, összecsukható zarándok szék vihető be.

- A Hetény teremben szentmisék előjegyeztethetők és befizethető az egyházközségi hozzájárulás.



Vissza...

2024. április 19.
Húsvét 4. vasárnapja
Pénteken a szentmisét plébániánk elhunytjaiért ajánljuk fel. A szentmise után megemlékezést tartunk az altemplomban.
Bővebben
2024. április 19.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a soproni Szent György templom búcsúünnepe lesz, ezért szerdán nem lesz szentmise a Nepomuki Szent János kápolnában.
Bővebben
2024. április 19.
Olvasmány
„A kő, amelyet az építők félredobtak, íme, az lett szegletkővé.” (Zsolt 117)
Bővebben