Urunk szenvedésének vasárnapja – Virágvasárnap

2023. március 31.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2023. április 2.

- A nagyheti szertartások előtt is lesz gyóntatás.

- Szeretettel hívom a kedves Híveket, ünnepeljük közösen dr. Pápai Lajos püspök atyával hitünk nagy misztériumait a nagyhéten és Húsvét ünnepén! A nagyheti szertartások rendje olvasható a hirdetőtáblán és honlapunkon is. A ministránsok szolgálatát szeretettel kérem a nagyhét és Húsvét ünnepe során!

- Teljes búcsút nyerhet az a hívő: aki nagycsütörtökön, az ünnepi szentmise után a tabernákulumba tett Oltáriszentség előtt áhítattal elimádkozza a Tantum ergo-t (Ho. 318), aki áhítattal részt vesz nagypénteken a liturgián és a kereszt imádásában; elvégzi a keresztutat, vagy amikor a Szentatya végzi a keresztutat, televízión vagy rádión (világhálón) keresztül lélekben áhítattal csatlakozik hozzá, továbbá, aki húsvét vigíliáján vagy keresztelésének évfordulóján bármely jóváhagyott formulával megújítja keresztségi ígéreteit, aki a pápa Urbi et Orbi áldását áhítattal fogadja, akkor is, ha fizikailag nincs jelen, de a szertartást televízión vagy rádión (világhálón) keresztül áhítattal követi.

- A húsvéti ételek megáldását nagyszombaton, a vigília szertartás végén végezzük.

- Plébániánk irodája nagycsütörtöktől húsvét keddig (április 6-11.) zárva tart.

- A Nepomuki Szent János kápolnában (Villa sor 32.) a nyári időszámítás alatt szerdánként, 17:30 órakor rózsafüzér és 18:00 órakor szentmise kezdődik. A nagyhét miatt az első szentmise április 12-én lesz a kápolnában.

- A misestipendium és a stóla díjai április 1-től a megyéspüspök rendelkezésére megváltoztak; a hirdetőtáblán és a honlapunkon is olvashatók.

- A Hetény teremben szentmisék előjegyeztethetők és befizethető az egyházközségi hozzájárulás.



Vissza...

2024. április 19.
Húsvét 4. vasárnapja
Pénteken a szentmisét plébániánk elhunytjaiért ajánljuk fel. A szentmise után megemlékezést tartunk az altemplomban.
Bővebben
2024. április 19.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a soproni Szent György templom búcsúünnepe lesz, ezért szerdán nem lesz szentmise a Nepomuki Szent János kápolnában.
Bővebben
2024. április 19.
Olvasmány
„A kő, amelyet az építők félredobtak, íme, az lett szegletkővé.” (Zsolt 117)
Bővebben