Nagyböjt 4. vasárnapja

2023. március 17.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2023. március 19.

- Most, a szentmise végén az apák, nagyapák, családfők áldásban részesülnek.

- Nagyböjtben Szent József liturgikus főünnepe a holnapi napra kerül át. Holnap, hétfőn, 18 órakor az apák, nagyapák és családfők részére lelki kerekasztal beszélgetést szervezünk a Hetény teremben. A kerekasztal beszélgetés témája Ferenc pápa „Patris corde”-Apai szív-vel kezdetű apostoli levele Szent Józsefről, mely megtalálható az interneten. Szeretettel hívjuk és várjuk az apákat, nagyapákat, családfőket, ill. a férfiak közül bárkit erre a kerekasztal beszélgetésre!

- A mai napon még fogadjuk a tartósélelmiszer adományokat, melyek az altemplom folyosóján elhelyezhetők.

- A törökországi földrengés áldozatait támogathatjuk adományainkkal. Mivel az élelmiszer- és a ruhanemű eljuttatása nem megoldható, ezért pénzadománnyal tudjuk támogatni őket, ami a hátul kihelyezett perselybe helyezhető el. Az adományokat a Katolikus Karitász juttatja el a rászorulóknak. Köszönjük adományaikat!

- Sopronban, Szent József hetében (március 19-26.) szentségimádás lesz; templomunkban március 22-én, szerdán. 8 órakor szentségkitétel lesz zsolozsma keretében, 17 órakor szentóra, 18 órakor szentmise. Legyen ez a nap a lelki feltöltődés és elcsendesedés napja! Aki szívesen vállalna Szentség őrzést itt, a templomban, kérem, iratkozzon fel a sekrestyében!

- A Bach Mindenkinek Fesztivál keretében hangverseny lesz templomunkban pénteken (március 24.), 16 órakor. Részletek a faliújságon olvashatók.

- Pénteken 17:30 órakor keresztutat járunk. Nagyböjtben, a szentmisék előtt szentgyónási lehetőséget biztosítok. Pénteken, a szentmisében velünk együtt ünnepel a budapesti Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 11. osztálya, akik lelki napon vesznek részt Sopronban. Imával kísérjük őket!

- Az Apor Vilmos Liturgikus Kör szombaton (március 25.), az esti szentmise után, folytatódik a Hetény teremben. Szeretettel várom az érdeklődőket!

- Kedden (március 21.) 17 órakor, a Szülők Akadémiája lesz a Szent Orsolya Iskolában. Részletek a faliújságon olvashatók.

- Jövő hétvégén (március 25-26.) a Szentföld javára lesz a gyűjtés.

- A Hetény teremben szentmisék előjegyeztethetők és befizethető az egyházközségi hozzájárulás.Vissza...

2024. április 19.
Húsvét 4. vasárnapja
Pénteken a szentmisét plébániánk elhunytjaiért ajánljuk fel. A szentmise után megemlékezést tartunk az altemplomban.
Bővebben
2024. április 19.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a soproni Szent György templom búcsúünnepe lesz, ezért szerdán nem lesz szentmise a Nepomuki Szent János kápolnában.
Bővebben
2024. április 19.
Olvasmány
„A kő, amelyet az építők félredobtak, íme, az lett szegletkővé.” (Zsolt 117)
Bővebben