Évközi 7. vasárnap

2023. február 17.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2023. február 19.

- A héten, hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjt bűnbánati időszaka, amikor Urunk, Jézus Krisztus szenvedésére és halálára emlékezünk és egyúttal feltámadásának ünnepére készülünk a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés, az irgalmasság cselekedetének gyakorlása és a lemondás révén. A böjti fegyelemről részletesebb írást a faliújságon és a Harangszóban olvashatunk. Hamvazószerdán, az esti szentmisében és a hétvégi szentmisékben hamvazás lesz.

- Hamvazószerda szigorú böjti nap. Ez azt jelenti, hogy a betöltött 14. életévtől kötelező a hústilalom, és ezen felül a 18-tól 60 éves korig háromszor szabad étkezni és csak egyszer jóllakni. A böjti fegyelem része, hogy nagyböjt péntekjein nem csak ajánlott, hanem kötelező a hústilalom.

- A nagyböjti péntekeken 17:30 órakor plébániánk közösségeinek vezetésével keresztutat járunk. A részletes beosztást a hirdetőtáblán olvashatjuk. Nagyböjtben minden szentmise előtt szentgyónási lehetőséget biztosítok.

- Pénteken a szentmisét plébániánk elhunytjaiért ajánljuk fel. A szentmise után megemlékezést tartunk az altemplomban.

- Az Apor Vilmos Liturgikus Kör szombaton (február 25.) folytatódik az esti szentmise után, a Hetény teremben. Szeretettel várom az érdeklődőket!

- Jövő hétvégén gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára.

- Templomunk felszentelése 2015. március 1-jén volt. A konszekráció évfordulója főünnep plébániánk közössége és a búcsúünnepünkön résztvevők számára. Az ünnepi szentmise 18 órakor kezdődik. Aznap teljes búcsú nyerhető templomunkban.

- A Hetény teremben szentmisék előjegyeztethetők, befizethető az egyházközségi hozzájárulás és az újság előfizetések is rendezhetők.Vissza...

2024. április 12.
Húsvét 3. vasárnapja
Ebben az évben három csoportban (április 21., május 12. és 26.) lesznek elsőáldozások templomunkban. Mindhárom vasárnapon az elsőáldozási szentmise 11 órakor kezdődik.
Bővebben
2024. április 12.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a Nepomuki Szent János kápolnában (Villa sor 32.) lesz a szentmisénk.
Bővebben
2024. április 12.
Olvasmány
„Ragyogtasd ránk, Uram, arcod fényességét!” (Zsolt 4)
Bővebben