Advent 1. vasárnapja

2022. november 25.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2022. november 27.

- A Karitász támogatására 82.500Ft. adomány gyűlt össze. Hálásan köszönjük!

- Köszönöm a kedves Híveknek, hogy sokan meghallották és jó szívvel fogadták a hívó szót és eljöttek adventi lelkigyakorlatunkra! Hálásan köszönöm a kedves Testvéreknek a sütemény felajánlásokat, és házas csoportunknak a lelkigyakorlat szervezését!

- Adventben, hétfőtől péntekig, reggel 6 órakor kezdődnek a hajnali szentmisék, mely után reggelire hívjuk a diákokat. A reggeliknél történő segédkezésre és reggelik felajánlására segítő önkéntesek jelentkezését várjuk a sekrestyében!

- A héten elsőpéntek lesz, a betegekhez és az idősekhez a szokott módon megyek.

- A pásztorjáték próbája szombaton (december 3.), 9 órakor lesz itt, a templomban. Várjuk azokat a diákokat, akik szívesen részt vállalnának benne!

- Jövő szombaton (december 3.) a Rózsafüzér társulat végzi a gyertyagyújtást.

- Lelkigyakorlatunk miatt az Apor Vilmos liturgikus kör ugyancsak jövő szombaton (december 3.), 19 órakor lesz a Hetény teremben. Témánk: a szentmise liturgiája. Szeretettel várom az érdeklődőket!

- A mai naptól jövő vasárnapig (november 27-december 4.), az elmúlt évekhez hasonlóan tartós, élelmiszer-gyűjtést tartunk a plébánián, hétköznap 8 és 14 óra között; hétvégén, valamint a szentmisék előtt és után az adományok elhelyezhetők altemplomunk folyosóján is.

- Az idei évben 9. osztályos tanulók jelentkezését várom bérmálkozásra. Feliratkozni itt, a sekrestyében, ill. hivatali időben a plébánián lehet. Bérmálkozóink számára bérmálási felkészítő oktatást tartok december 7-én (szerda), 17 órakor a Hetény teremben. A bérmálási adatlapok átvehetők a sekrestyében.

- Aki szeretné, hogy meglátogassam idős vagy beteg hozzátartozóját karácsony előtt, kérem, hogy december 11-ig jelezze itt, a sekrestyében, vagy a plébánia irodájában. A látogatás ideje: december 12. (hétfő).

- Rákász Gergely koncertorgonista karácsonyi koncertet tart templomunkban december 20-án (kedd) 18 órakor. Jegyek korlátozott számban elővételben vásárolhatók hivatali időben plébániánk irodájában.

- Az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola pályázatot hirdet „Mit tanít a kereszt?” címmel. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

- A sekrestyében lehetőség van jövő évi egy lapos naptár megvásárlására; a Hetény teremben szentmisék már előjegyeztethetők a jövő évre, illetve az egyházközségi hozzájárulás is befizethető.Vissza...

2023. február 3.
Évközi 5. vasárnap
Szombaton (febr. 11.) a Betegek világnapja. Az esti szentmisében kiszolgáltatom a betegek kenetét. Aki szeretné felvenni, kérem, jelentkezzen a sekrestyében még a mai napon (febr. 5-ig)!
Bővebben
2023. február 3.
Templomunk liturgikus rendje
A szent kenet felvétele előtt csütörtökön, pénteken és szombaton (febr. 9-11.), 17 órától szentgyónási lehetőség lesz.
Bővebben
2023. február 3.
Olvasmány
„Az igaz ember világít, mint fény a sötétségben.” (Zsolt 111)
Bővebben