Évközi XXX. vasárnap - a Missziók vasárnapja

2022. október 21.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2022. október 23.

- Ezen a hétvégén a missziók javára gyűjtünk.

- Októberben lehetőség szerint kapcsolódjunk bele a közös rózsafüzér imádságba!

- A Nepomuki Szent János kápolnában szerdán (október 26.) lesz az utolsó szentmise az idei évben. A téli időszámítás alatt itt, a templomban lesznek a szerdai szentmisék is.

- Pénteken a szentmisét plébániánk elhunytjaiért ajánljuk fel. A szentmise után megemlékezést tartunk az altemplomban.

- Jövő szombaton (október 29.) az Apor Vilmos liturgikus kör folytatódik a Hetény teremben. Témánk: a szentmise liturgiája. Szeretettel várom az érdeklődőket!

- Kedves Testvérek, egy mindannyiunk számára örömteli hírről szeretnék beszámolni. A Katolikus Karitász vezetősége 2012-ben alapította meg a Caritas Hungarica-Díjat. A díj célja biztosítani a karitász önkénteseket arról, hogy az Egyház értékeli a rászorulóknak nyújtott karitatív munkájukat. Ennek jeléül külön kitüntetéssel jutalmazza azokat az önkénteseket, akik ezen a téren Krisztus szeretetéről példaértékűen tettek tanúságot szolgálatukban. A díjra minden évben egyházmegyénként legfeljebb három plébániai önkéntes karitászmunkatársat javasolhatnak az illetékesek. Az elismerést azok a plébániai önkéntes karitászmunkatársak kapják, akik a legtöbbet tettek karitatív tevékenységben a rászorulókért, az idősek, a betegek, a családok, a gyermekek, a társadalom peremére sodródottak támogatásáért. Az idei évben, a Győri Egyházmegye önkéntes karitászmunkatársai közül ketten részesültek a Caritas Hungarica díjban, dr. Borbély Margit győri gyógyszerész és plébániánk karitász csoportjának vezetője, Ignácz Miklósné Zsuzsa, aki egy évtizede munkálkodik karitász önkéntesként. A Caritas Hungarica-Díj átadása a múlt szombaton, október 15-én volt, Budapesten, a Magyar szentek templomában. A díjat Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök úr adta át a kitüntetetteknek, közöttük Ignácz Miklósné Zsuzsának is, melyhez plébániánk minden tagja nevében szívből gratulálok! Isten gazdag áldása kísérje továbbra is karitász csoportunk működését!

- Csak a tisztítótűzben szenvedő lelkek javára fordítható teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki november 1-től 8-ig áhítatos lélekkel temetőt látogat, s legalább lélekben imádkozik az elhunytakért (ez mind a nyolc napon elnyerhető), továbbá az, aki Halottak napján, november 2-án, vagy a megelőző és azt követő vasárnapon (október 30. és november 6.) vagy Mindenszentek napján templomot vagy kápolnát áhítattal meglátogat, s egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet elimádkozik. Éljünk ezzel a lehetőséggel!

- A Hetény teremben befizethető az egyházközségi hozzájárulás.Vissza...

2024. április 12.
Húsvét 3. vasárnapja
Ebben az évben három csoportban (április 21., május 12. és 26.) lesznek elsőáldozások templomunkban. Mindhárom vasárnapon az elsőáldozási szentmise 11 órakor kezdődik.
Bővebben
2024. április 12.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a Nepomuki Szent János kápolnában (Villa sor 32.) lesz a szentmisénk.
Bővebben
2024. április 12.
Olvasmány
„Ragyogtasd ránk, Uram, arcod fényességét!” (Zsolt 4)
Bővebben