Húsvét 5. vasárnapja

2022. május 13.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2022. május 15.

- Májusban, a szentmisék előtt ¼-ed órával a májusi litániát imádkozzuk.

- Holnap, hétfőn (május 16.) a Villa sori Nepomuki Szt. János kápolna búcsúünnepe elmarad, villám kár miatt. Ezen a napon itt, a templomban 7 órakor lesz szentmise.

- A nyári szünidő előtt, az idei tanév utolsó mocorgok szentmiséje jövő szombaton (május 21.) lesz.

- Jövő vasárnap (május 22.) és az azt követő vasárnap (május 29.) elsőáldozások lesznek templomunkban. Ezért mindkét vasárnapon két szentmise lesz templomunkban: az elsőáldozási szentmise 9 órakor kezdődik, utána pedig 11 órakor. Az elsőáldozókat 8:20 órára várjuk a plébániára, a Hetény terembe. Imádkozzunk elsőáldozóinkért!

- Az idei évben is fontos, hogy rendelkez-zünk adónk egyházi 1%-ról (a Magyar Kato-likus Egyház technikai száma: 0011). Adója másik 1 %-ával – tisztelettel kérjük, hogy – támogassa Szent Margit Alapítványunkat (adószáma: 19112941-1-08)! Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmé-nyek miatt (pl. családi adókedvezmény) nulla forint, mert a „nullás” bevallás is számít! Köszönjük felajánlásaikat!

- Az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítésére május 11-31. között a Győri Egyházmegyei Karitász ismét gyűjtést hirdet. Az alábbi dolgokra lenne szükség: étolaj, száraztészta, készétel-konzerv, kávé, sampon, tusfürdő, mosogatószer, mosószer, öblítő. Köszönjük felajánlásaikat! A felajánlásokat elhelyezhetjük az altemplom folyosóján, a bejárat mellett.

- Újra kérik önkéntesek segítségét a győri Segítség Pontra, mely jelenleg hétközben és hétvégén 8-16 óra között, 4 órás turnusokban üzemel. Aki jelentkezni szeretne Ignácz Miklósnénál (Helyi Karitász vezető) 20/484-56-66-os telefonszámon megteheti.

- A Hetény teremben szentmisék előjegyeztethetők és befizethető az egyházközségi hozzájárulás.

 Vissza...

2023. szeptember 29.
Évközi 26. vasárnap
Elsőpéntek lesz, az időseket és betegeket felkeresem otthonukban. Csütörtökön és pénteken, 17 órától szentgyónási lehetőség lesz. A péntek esti szentmise előtt, 17 órától imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével.
Bővebben
2023. szeptember 29.
Templomunk liturgikus rendje
Október a rózsafüzér hónapja. Minden hétköznapi, ill. a szombat esti szentmise előtt fél órával kezdődik a rózsafüzér templomunkban. Kapcsolódjunk bele minél többen a közös imádságba!
Bővebben
2023. szeptember 29.
Olvasmány
„Emlékezzél meg, Uram, irgalmasságodról.” (Zsolt 24)
Bővebben