Húsvét 3. vasárnapja

2022. április 29.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2022. május 1.

- Május a Szűzanyának szentelt hónap. A mai naptól (vasárnap) a májusi litániát imádkozzuk a szentmisék előtt ¼-ed órával.

- Ma 18 órakor a Lőveri Esték programsorozatunk keretében zenés-irodalmi estet tartunk a Hetény teremben „Május köszöntő” címmel. Az előadásban elhangzik Illyés Gyula – Bartók és József Attila – Elégia című verse. Hangszereken közreműködnek: Bábinszki Gergely, Erényi Márton, Horváth Ábel és Török Adél. Az est megrendezésével az anyai hivatás előtt kifejezni kívánjuk tiszteletünket és megbecsülésünket. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

- Elsőpéntek lesz, az időseket és betegeket felkeresem otthonukban. Csütörtökön és pénteken, 17 órától szentgyónási lehetőség lesz. A péntek esti szentmise előtt, 17 órától imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével. A felnőtt bibliaórát a szentmise után tartjuk a Hetény teremben.

- Bérmálkozóinkat felkészítő oktatásra hívom jövő szombaton (május 7.), 9 órára, a Hetény terembe!

- Jövő vasárnap (május 8.) 18 órakor, a korábban betegség miatt elmaradt „Bach mindenkinek” című barokk hangverseny lesz templomunkban. A belépés díjtalan. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!

- Jövő vasárnap Jó Pásztor vasárnapja; papi hivatásokért imádkozunk és a papnevelés céljaira, a Győri Papnevelő Intézet javára gyűjtünk.

- Köszönetemet fejezem ki a húsvéti ünnepek előkészítése és lebonyolítása okán munkatársaimnak, a ministránsoknak, a kántoroknak, az énekkarnak, sekrestyésünknek, a templomunkat díszítőnek és takarítóknak, a fényképésznek és minden segítőnknek és támogatónknak. És egyúttal megköszönöm a kedves Híveknek is, hogy készséggel meghallották és jó szívvel fogadták a hívó szót, eljöttek és együtt ünnepeltek közösségünkkel! Pápai Lajos püspök atya, Varga István nyugalmazott rektor atya és magam is nagy örömünket leltük a közös ünneplésben. Istennek dicsőség, a jelenlevőknek pedig öröm és béke forrásai lehettek a közös szertartásaink. Külön szeretném kiemelni a ministránsaink szolgálatát, akik a szünidőben készséggel és magas színvonalú szolgálatukkal vállalták a próbákon és szertartásokon való helytállást! Ministránsaink a szent háromnap alkalmával minden nap 1-1,5 órás próbákon is jelen voltak. Isten, minden javak bőséges osztogatója jutalmazza mindenki szíves készségét!

- A Hetény teremben szentmisék előjegyeztethetők és befizethető az egyházközségi hozzájárulás.



Vissza...

2024. április 26.
Húsvét 5. vasárnapja
Plébániánk irodája szerdán (május 1.) zárva.
Bővebben
2024. április 26.
Templomunk liturgikus rendje
Elsőpéntek lesz, az időseket és betegeket felkeresem otthonukban. 17 órától szentgyónási lehetőség, alatta imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével.
Bővebben
2024. április 26.
Olvasmány
„Dicsérlek téged, Istenem, szent néped körében.” (Zsolt 21)
Bővebben