Évközi VIII. vasárnap

2022. február 25.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2022. február 27.

- A mai szentmisében gyűjtést tartunk a katolikus iskolák javára.

- Kedden (március 1.) templomunk felszentelésének évfordulója (2015. március 1.) lesz. Az ünnep előestéjén, holnap, hétfőn (február 28.) és a búcsú napján, kedden (március 1.) is 17:00 órakor rózsafüzér kezdődik, majd 17:30 órakor a templomszentelés zsolozsmáját imádkozzuk. Az ünnepi szentmise mindkét napon 18:00 órakor kezdődik. Mindkét napon teljes búcsú nyerhető templomunkban a szokott feltételekkel.

- A héten, hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjt bűnbánati időszaka, amikor Urunk, Jézus Krisztus szenvedésére és halálára emlékezünk és egyúttal feltámadásának ünnepére készülünk a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés, az irgalmasság cselekedetének gyakorlása és a lemondás révén. A böjti fegyelemről részletesebb írást a faliújságon és a Harangszóban olvashatunk. Hamvazószerdán, az esti szentmisében hamvazás lesz.

- Hamvazószerda szigorú böjti nap. Ez azt jelenti, hogy a betöltött 14. életévtől kötelező a hústilalom, és ezen felül a 18-tól 60 éves korig háromszor szabad étkezni és csak egyszer jóllakni.

- A Szentatya kívánsága szerint igyekezzünk a hamvazószerdai böjtünket felajánlani a világ békéjéért! Az esti szentmise után szentségimádást tartunk a békéért. Szeretettel hívok mindenkit, jöjjünk el minél többen, és kérjük Isten irgalmát és békéjének kiárasztását az egész világra!

- A böjti fegyelem része, hogy nagyböjt péntekjein nem csak ajánlott, hanem kötelező a hústilalom.

- A nagyböjti péntekeken 17:30 órakor plébániánk közösségeinek vezetésével keresztutat járunk. A részletes beosztást a hirdetőtáblán olvashatjuk. Nagyböjtben minden szentmise előtt szentgyónási lehetőséget biztosítok.

- Elsőpéntek lesz, az időseket és betegeket felkeresem otthonukban. A felnőtteknek hirdetett bibliaórát a pénteki esti szentmise után tartjuk a Hetény teremben.

- A Hetény teremben szentmisék előjegyeztethetők és befizethető az egyházközségi hozzájárulás.



Vissza...

2024. április 12.
Húsvét 3. vasárnapja
Ebben az évben három csoportban (április 21., május 12. és 26.) lesznek elsőáldozások templomunkban. Mindhárom vasárnapon az elsőáldozási szentmise 11 órakor kezdődik.
Bővebben
2024. április 12.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a Nepomuki Szent János kápolnában (Villa sor 32.) lesz a szentmisénk.
Bővebben
2024. április 12.
Olvasmány
„Ragyogtasd ránk, Uram, arcod fényességét!” (Zsolt 4)
Bővebben