Évközi XXVII. vasárnap

2021. október 1.

2021. október 3.:

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

- Október a rózsafüzér hónapja. Minden hétköznapi, a szombat esti és a vasárnap reggeli szentmise előtt fél órával kezdődik templomunkban a rózsafüzér. Kapcsolódjunk bele minél többen a közös imádságba!

- Csütörtökön, Rózsafüzér Királynője ünnepén, 18:30 órakor búcsúi szentmise lesz a Domonkos templomban, ezért csütörtökön templomunkban nem lesz szentmise.

- A pannonhalmi lelkinapra és zarándoklatra még hétfőig lehet jelentkezni Szita Erzsébetnél. A részleteket kinyomtatva hátul megtaláljuk.

- A Katolikus Karitász rajz- és fotópályázatot hirdetett, melynek leadási határideje: október 10. Részletek nyomtatva hátulról elvihetők.

- Minden szentmisében, az egyetemes könyörgésekben imádkozunk a világegyházért, a helyi egyházi közösségért, a társadalmi élet vezetőiért, a betegekért, a szenvedőkért és az elhunytakért. Lehetőség van arra (bármelyik szentmisében), hogy aktuális szükségletekért is (pl. születési- vagy házasságkötési évforduló alkalmából, beteg vagy műtét előtt álló, ill. haldokló családtagjainkért) megfogalmazzuk kéréseinket. A sekrestyében minden szentmise előtt lesz lehetőség arra, hogy ezeket az imaszándékokat feljegyezzük egy erre a célra felfektetett füzetbe, és azokat előterjesszük az aznapi szentmise könyörgései között. Buzdítom a kedves Híveket, hogy bátran éljenek a közös imádság ezen lehetőségével!

- Az idei évre tervezett és elvégzett plébániai felújítások után szeretnék tovább lépni az előttünk álló egyéb feladatokban, melyekhez tisztelettel kérjük a kedves hívek anyagi támogatását! Az előttünk álló feladatok: a kóruson lévő hangszerek és eszközök védelme érdekében a kórust szeretnénk ajtóval lezárni, ill. a Panoráma úti parkoló térburkolását is szeretnénk elvégezni. A térkövet felajánlásból kaptunk. Az adományokat ezen a hétvégén, a hátul kihelyezett perselyben, ill. hivatali időben a plébánián gyűjtjük. Minden felajánlást hálásan köszönünk!

- A Hetény teremben szentmisék előjegyeztethetők és az egyházközségi hozzájárulás befizethető.

Áldott hetet kívánunk minden kedves Testvérünknek!



Vissza...

2024. április 19.
Húsvét 4. vasárnapja
Pénteken a szentmisét plébániánk elhunytjaiért ajánljuk fel. A szentmise után megemlékezést tartunk az altemplomban.
Bővebben
2024. április 19.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a soproni Szent György templom búcsúünnepe lesz, ezért szerdán nem lesz szentmise a Nepomuki Szent János kápolnában.
Bővebben
2024. április 19.
Olvasmány
„A kő, amelyet az építők félredobtak, íme, az lett szegletkővé.” (Zsolt 117)
Bővebben