Évközi 22. vasárnap

2019. augusztus 30.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK
2019. szeptember 1.
 
- Hálásan köszönöm az adományokat a rászoruló családok gyermekei beiskolázásához, mely összege 99.250 Ft. és 2 db 1.000 Ft.-os Erzsébet utalvány volt.

- A héten elsőpéntek lesz. Az időseket és a betegeket a szokott időben látogatom. Az esti szentmise előtt, 17:00 órától imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével, alatta szentgyónási lehetőség.

- A mocorgók szentmiséje az új tanévben szeptember 7-én, szombaton 16 órakor kezdődik.

- Az elmúlt tanévben – megyéspüspök úr döntése alapján – a 8. osztályosok még nem bérmálkoztak. A bérmálás szentségét az idei tanévben felvehetik azok, akik 8. osztályos korukig részt vettek a hitoktatásban és hitüket gyakorolták (vasár- és parancsolt ünnepnapokon szentmisén vettek részt). Soproni plébániáinkon szeretnénk felmérni az idei tanévben bérmálkozásra jelentkezők létszámát. Kérjük, hogy a most 9. évfolyamos tanulók jelezzék bérmálkozási szándékukat plébániájukon (hivatali időben a plébánia irodájában, vagy szentmisék után a sekrestyében)! Jelentkezési határidő: szeptember 15. (vasárnap). A bérmálás időpontjáról és a részletekről a jelentkezések után adunk tájékoztatást.

- Az új tanévben a Veni Sancte-t szeptember 15-én (vasárnap), a 9:30 órai szentmisében tartjuk, melyre szeretettel hívom a családokat, a tanárokat és a hitoktatókat.

- Ökumenikus dicsőítés lesz szeptember 7-én (szombat) 16 órától a Szent Imre templomban.

- Szeptember 9-én (hétfő) 18 órakor Boldog Eppinger Mária Alfonza nővér boldoggá avatásának első évfordulóján ünnepi hálaadó szentmise lesz a Táncsics utcai Jézus Szíve templomban.

- Plébániánk irodája szeptember 2-án (hétfőn) zárva tart.

- Vasárnaponként a Hetény teremben: szentmisék előjegyeztetése, egyházközségi hozzájárulás befizetése.


Vissza...

2024. április 19.
Húsvét 4. vasárnapja
Pénteken a szentmisét plébániánk elhunytjaiért ajánljuk fel. A szentmise után megemlékezést tartunk az altemplomban.
Bővebben
2024. április 19.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a soproni Szent György templom búcsúünnepe lesz, ezért szerdán nem lesz szentmise a Nepomuki Szent János kápolnában.
Bővebben
2024. április 19.
Olvasmány
„A kő, amelyet az építők félredobtak, íme, az lett szegletkővé.” (Zsolt 117)
Bővebben