Nagyböjt 4. vasárnapja

2019. március 29.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK – 2019. március 31.
 
- Április 1-3-ig (hétfő-kedd-szerda) városi nagyböjti lelkigyakorlat lesz templomunkban dr. Lukácsi Zoltán székesegyházi kanonok, teológiai tanár, Győr-szigeti plébános vezetésével. A 18 órakor kezdődő szentmisékben lesznek a lelkigyakorlatos szentbeszédek. A lelkigyakorlatos napokon 16:30-tól a szentmise kezdetéig három atya rendelkezésre áll gyóntatással, ill. 1 atya a szentmise alatt (kivéve a szentbeszéd idejét) szintén gyóntat. Szerdán, közös városi lelkigyakorlatunk utolsó napján szeretnénk vendégül látni minden jelenlevőt, ezért szeretettel kérünk a kedves Hívektől édes és sós süteményeket. A süteményeket szerdán egész nap fogadjuk a plébánián.

- Nagyböjt péntekjein 17 órától gyóntatás, 17.30-kor közösségeinek vezetésével keresztút kezdődik.

- A héten elsőpéntek lesz. Az időseket és a betegeket a szokott időben látogatom. A Rózsafüzér Társulat vezetésével 17 órától rózsafüzér ájtatosságot végzünk.

- A felnőttek részére hirdetett Biblia óra szintén április 5-én, elsőpénteken lesz, az esti szentmise után.

- Szeretettel hívja a Golgota gyülekezet a testvéreket április 6-án, elsőszombaton, 16 órakor az ökumenikus dicsőítő alkalomra. Helyszín: Sopron, Wesselényi u. 24.

- Jövő hétvégén perselyadományunkkal Szentföldi kegyhelyeket támogatjuk.

- A Villa sori Nepomuki Szt. János kápolnában a nyári időszámítás alatt minden szerdán 18:00 órakor lesz szentmise. Az első időpont a kápolnában: április 10., szerda. Így szerdai napokon itt, a plébániatemplomban nem lesz szentmise.

- Az idei évben a Szent Imre Plébánia szervezi és vezeti az immár hagyománnyá vált városi keresztutat április 12-én, pénteken 19 órakor.

- Plébániánk hittantábort szervez felső tagozatos hittanra járó gyerekeknek. A tábor időpontja: 2019. június 20-23., helyszíne: Kőszeg, a verbita szerzetesek által fenntartott Őri István Ifjúsági Ház. A táborral kapcsolatban a részletek a hirdetőtáblán és honlapunkon is olvashatók. Jelentkezési határidő: április 26.

- Az idei évben is fontos, hogy rendelkezzünk adónk egyházi 1%-ról. Kérjük, abban az esetben tegye meg felajánlását, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt (pl. családi adókedvezmény) nulla forint, mert a „nullás” bevallás is számít. (A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011) Másik 1 %-ával kérjük, támogassa Szent Margit Alapítványunkat (adószáma: 19112941-1-08)! Köszönjük felajánlásaikat!

- Hetény terem: egyházközségi hozzájárulás befizetése, szentmisék előjegyeztetése


Vissza...

2019. július 12.
Évközi 15. vasárnap
Plébániánk irodája július 19-ig zárva tart. Sürgős esetben a plébánia telefonszámát szíveskedjenek bizalommal hívni.
Bővebben
2019. július 12.
Templomunk liturgikus rendje
„Szeresd Uradat, Istenedet, teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből, felebarátodat pedig, mint saját magadat.” (Lk 10, 27)
Bővebben
2019. július 12.
Evangélium
„Alázatosak, keressétek az Istent, és szívetek újra éled.” (Zsolt 68)
Bővebben