Advent 4. vasárnapja

2018. december 21.

HIRDETÉSEK

- Hálás szeretettel megköszönöm a kedves Testvéreknek (felnőtteknek és gyermekeknek), hogy szép számmal vettek részt az adventi hajnali szentmiséken! Igazán örömteli és felemelő volt számomra is a közös adventi készületünk. Köszönetet mondok a segítőinknek, akik a gyerekek reggeliztetésében egész advent folyamán segítségünkre voltak! Kívánom, hogy Urunk gazdagon jutalmazza áldásának bőségével önzetlenségüket!

- A szentmise után szeretettel osztunk karácsonyi ostyát, és mellé egy lelki ajánlást. Fogadják tőlünk szeretettel.

- A ministránsokat szeretettel hívom közös karácsonyozásra ma 16 órára a Hetény terembe.

- Templomunkban december 24-én, 16 órakor pásztorjáték lesz. Szeretettel várunk mindenkit!

- December 25-én, kedden lesz Urunk születésének parancsolt főünnepe.

- A karácsonyi és az újévi ünnepi miserendet a hirdetőtáblán és a Harangszóban is olvashatjuk.

- Tájékoztatjuk a kedves Testvéreket, hogy a következő „mocorgók miséje” 2019. január 12-én, 16 órakor kezdődik.

- December 26-án, a 11 órakor kezdődő szentmisét dr. Pápai Lajos püspök úr mutatja be templomunkban.

- A Betlehemi lángot a kedves Hívek hazavihetik otthonaikba. Minél több családban gyulladjon fel Betlehem fénye, amely Krisztus Urunk közénk költözését szimbolizálja.

- December 28-án, pénteken az esti szentmisét plébániánk elhunytjaiért, különösen is az altemplomunkban nyugvó testvéreinkért ajánljuk fel. A szentmise után imádságos megemlékezést tartunk az altemplomban.

- Az Apor Vilmos Liturgikus Kör jövő szombaton (december 29.) folytatódik az esti szentmise után, a Hetény teremben. Szeretettel várom az érdeklődőket!

- Adventi lelkigyakorlat videója megtekinthető a honlapunkon.

- Január 5-én, a 18 órakor kezdődő Vízkereszt előesti szentmiséjében a Pannonischer Singkreis Szent Cecília és zenekar, valamint szólisták (Bognár Krisztina és Tarcsay Éva – szoprán, Finszter Eszter – alt; Palotai Árpád – tenor; Takács László – basszus) közreműködésével Karl Kempter G-dúr Miséjét szólaltatják meg. Vezényel: Tarcsay Iván.

- Plébániánk irodája december 22-től január 2-ig zárva tart. Sürgős esetben a plébánia telefonszámát szíveskedjenek bizalommal hívni.

- A Hetény teremben lehetőség van falinaptár, forgatható naptár, kalendárium, karácsonyi képeslapok, a karitász által készített gyertyák és naptárak megvásárlására, az egyházközségi hozzájárulás befizetésére, ill. szentmiséket is lehet előjegyeztetni a jövő évre. A MKPK döntése alapján a szentmisék és szertartások stóla- és stipendium díja január 1-től megváltozik. A szentmise stipendiuma 3.000 Ft. lesz. Tisztelettel kérem azokat a kedves Híveket, akik már jövő évre szentmiséket kértek, a különbözetet szíveskedjenek befizetni az irodában vagy vasárnaponként a Hetény teremben.

„Bennem van, íme, csengő és harangdal
és bennem van a legnagyobb, a Gyermek­
a fényes jászol s valamennyi angyal”
Dsida Jenő csodaszép versével kívánok:
Istentől áldott karácsonyi ünnepeket és békés, boldog új esztendőt egyházközségünk családjainak és minden kedves Testvérünknek!


Vissza...

2024. március 29.
Húsvétvasárnap
Húsvéthétfőn 18 órakor lesz szentmise templomunkban.
Bővebben
2024. március 29.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a Nepomuki Szent János kápolnában (Villa sor 32.) lesz a szentmisénk.
Bővebben
2024. március 29.
Olvasmány
„Ezt a napot az Úristen adta: örvendjünk és vigadjunk rajta.” (Zsolt 117)
Bővebben