Szentháromság vasárnapja

2018. május 25.

HIRDETÉSEK

- Május 31-én, csütörtökön szentségimádási nap lesz templomunkban: 8:00 órakor szentségkitétel lesz Zsolozsma keretében, 16:00 órakor vezetett szentóra, rózsafüzér, litánia az Oltáriszentségről, majd szentségeltétel, 17:00 órakor a hagyományos gyalogos kópházi zarándoklatunkat tartjuk. Részleteket a hirdetőtáblán olvashatnak. Azok részvételére is számítunk a kópházi templomban bemutatott szentmisén, akik nem tudnak velünk együtt gyalogolni; a szentmise várhatóan 20:00 óra körül kezdődik a kegytemplomban. Várjuk azok jelentkezését is, akik haza fele tudnának személyszállítást vállalni saját gépkocsijukkal; kérjük, iratkozzanak fel a sekrestyében!

- A héten elsőpéntek lesz, a szokott időben látogatom a betegeket és az időseket. Az esti szentmise előtt, 17:00 órától imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével, alatta szentgyónási lehetőség.

- Ugyancsak pénteken, az esti szentmise után kezdődik a felnőttek részére hirdetett Bibliaóra a Hetény teremben. Szeretettel várom az érdeklődőket.

- A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága június 2-án, szombaton, 17.00 órára egy világméretű szentségimádásra hívja a plébániai közösségeket. A 2020-as Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve világszerte 2020 helyszínen akarjuk Jézust imádni az Oltáriszentségben. Plébániánk is csatlakozik ehhez a világméretű szentségimádáshoz: szombaton (június 2-án) 17:00 órakor szentségimádás lesz templomunkban, melyre minden testvérünket szeretettel hívjuk és várjuk!

- Jövő vasárnap Úrnapja lesz. Várjuk a kislányok, különösen is az idei elsőáldozók segítségét a virághintésben. Kérjük, hogy kis kosarakat is hozzanak magukkal! A virághintéshez szeretettel kérünk a kedves Hívektől virágszirmokat (csütörtök, péntek, szombat: hittanterem). Június 2-án, szombaton 14:00 órára férfiak jelentkezését várjuk a templom melletti terület rendbetételéhez, illetve 15 órakor zöldgally-gyűjtéshez az úrnapi sátrakhoz. Aki tud, ágnyeső ollót és fűrészt hozzon magával. Június 3-án, vasárnap reggel 5 órai kezdettel férfiak, 6 órai kezdettel nők segítségét várjuk az úrnapi sátrak felállításához és díszítéshez. Jövő vasárnap (június 3.) templomunkban két szentmise lesz: 8 és 11 órakor! Az úrnapi körmenet a 8 órai szentmise után lesz.

- Június 19-én (kedd) a ministránsok és hittanosok részére egész napos kirándulást szervez plébániánk Celldömölkre és a Ság hegyre. Indulás 8:10-kor, érkezés 19:50-kor. Plébános atya szívesen ad felvilágosítást a részletekről. Részvételi díj: 3.500 Ft./fő (útiköltség, belépők).

- A szentmise után a Hetény teremben lehetőség van szentmiséket előjegyeztetni, ill. az egyházközségi hozzájárulást befizetni.

- Már lehet rendezni a második féléves újság előfizetéseket hivatali időben a plébánia irodájában.

Áldott hetet kívánunk minden kedves Testvérünknek!


Vissza...

2024. április 19.
Húsvét 4. vasárnapja
Pénteken a szentmisét plébániánk elhunytjaiért ajánljuk fel. A szentmise után megemlékezést tartunk az altemplomban.
Bővebben
2024. április 19.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a soproni Szent György templom búcsúünnepe lesz, ezért szerdán nem lesz szentmise a Nepomuki Szent János kápolnában.
Bővebben
2024. április 19.
Olvasmány
„A kő, amelyet az építők félredobtak, íme, az lett szegletkővé.” (Zsolt 117)
Bővebben