Szentháromság vasárnapja

2018. május 25.

HIRDETÉSEK

- Május 31-én, csütörtökön szentségimádási nap lesz templomunkban: 8:00 órakor szentségkitétel lesz Zsolozsma keretében, 16:00 órakor vezetett szentóra, rózsafüzér, litánia az Oltáriszentségről, majd szentségeltétel, 17:00 órakor a hagyományos gyalogos kópházi zarándoklatunkat tartjuk. Részleteket a hirdetőtáblán olvashatnak. Azok részvételére is számítunk a kópházi templomban bemutatott szentmisén, akik nem tudnak velünk együtt gyalogolni; a szentmise várhatóan 20:00 óra körül kezdődik a kegytemplomban. Várjuk azok jelentkezését is, akik haza fele tudnának személyszállítást vállalni saját gépkocsijukkal; kérjük, iratkozzanak fel a sekrestyében!

- A héten elsőpéntek lesz, a szokott időben látogatom a betegeket és az időseket. Az esti szentmise előtt, 17:00 órától imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével, alatta szentgyónási lehetőség.

- Ugyancsak pénteken, az esti szentmise után kezdődik a felnőttek részére hirdetett Bibliaóra a Hetény teremben. Szeretettel várom az érdeklődőket.

- A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága június 2-án, szombaton, 17.00 órára egy világméretű szentségimádásra hívja a plébániai közösségeket. A 2020-as Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve világszerte 2020 helyszínen akarjuk Jézust imádni az Oltáriszentségben. Plébániánk is csatlakozik ehhez a világméretű szentségimádáshoz: szombaton (június 2-án) 17:00 órakor szentségimádás lesz templomunkban, melyre minden testvérünket szeretettel hívjuk és várjuk!

- Jövő vasárnap Úrnapja lesz. Várjuk a kislányok, különösen is az idei elsőáldozók segítségét a virághintésben. Kérjük, hogy kis kosarakat is hozzanak magukkal! A virághintéshez szeretettel kérünk a kedves Hívektől virágszirmokat (csütörtök, péntek, szombat: hittanterem). Június 2-án, szombaton 14:00 órára férfiak jelentkezését várjuk a templom melletti terület rendbetételéhez, illetve 15 órakor zöldgally-gyűjtéshez az úrnapi sátrakhoz. Aki tud, ágnyeső ollót és fűrészt hozzon magával. Június 3-án, vasárnap reggel 5 órai kezdettel férfiak, 6 órai kezdettel nők segítségét várjuk az úrnapi sátrak felállításához és díszítéshez. Jövő vasárnap (június 3.) templomunkban két szentmise lesz: 8 és 11 órakor! Az úrnapi körmenet a 8 órai szentmise után lesz.

- Június 19-én (kedd) a ministránsok és hittanosok részére egész napos kirándulást szervez plébániánk Celldömölkre és a Ság hegyre. Indulás 8:10-kor, érkezés 19:50-kor. Plébános atya szívesen ad felvilágosítást a részletekről. Részvételi díj: 3.500 Ft./fő (útiköltség, belépők).

- A szentmise után a Hetény teremben lehetőség van szentmiséket előjegyeztetni, ill. az egyházközségi hozzájárulást befizetni.

- Már lehet rendezni a második féléves újság előfizetéseket hivatali időben a plébánia irodájában.

Áldott hetet kívánunk minden kedves Testvérünknek!


Vissza...

2020. október 16.
Évközi 29. vasárnap
Jövő vasárnap (október 25.) 18 órakor a Lőveri Esték programsorozat keretében Ács Tamás irodalmi estet tart templomunkban. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!
Bővebben
2020. október 16.
Templomunk liturgikus rendje
Nepomuki Szent János kápolnában szerdán (október 21.) lesz az utolsó szentmise az idei évben. A téli időszámítás alatt a templomunkban lesznek a szentmisék.
Bővebben
2020. október 16.
Evangélium
„Adjatok az Úrnak dicsőséget, ismerjétek el hatalmát.” (Zsolt 95)
Bővebben