Nagyböjt 4. vasárnapja

2018. március 9.

HIRDETÉSEK
- Hétfőn, kedden és szerdán (március 12-13-14.) közös városi nagyböjti lelkigyakorlatunk lesz, melynek helyszíne a Szt. István templom. Mindhárom napon 16:30 órától gyóntatás lesz; a szentmisék 18:00 órakor kezdődnek a lelkigyakorlatos szentbeszédekkel, melyeket Szabó József, az egri Papnevelő Intézet spirituálisa tart. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves Testvéreket a közös nagyböjti lelkigyakorlatunkra a Szt. István templomba! Templomunkban szerdán nem lesz szentmise.

- Nagyböjt péntekjein 17:00 órától gyóntatás, 17.30-kor pedig keresztúti ájtatosság kezdődik. Március 16-án, pénteken a Julianeum Énekkar vezeti a keresztutat.

- Március 16-án, pénteken Böjte Csaba OFM atya mutatja be az esti szentmisét templomunkban. A szentmise perselyadományával Böjte Csaba gyermekotthonait támogatjuk. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves Testvéreket!

- Jövő hétvégén perselyadományunkkal Szentföldi kegyhelyeket támogatjuk.

- Szintén jövő vasárnap, 15:00 órakor a Kórus Spontánusz tart „Zsoltárok, kánonok és elmélkedések” címmel nagyböjti hangversenyt templomunkban. A belépődíj 900 Ft, mely a helyszínen megvásárolható.

- Az idei évben az immár hagyományossá vált közös városi keresztutat plébániánk szervezi. Ideje: március 23. Program: 17:15 órától rózsafüzér és litánia kezdődik, 6 órakor szentmise, 7 órakor a keresztút indul templomunkból a Tulipán köz-Honvéd u. – Mikoviny u. – Hóvirág u. útvonalon.

- Sopronban március 18-25., Szent József hetében szentségimádás lesz. Templomunk szentségimádási napja: március 21., szerda. Részleteket a faliújságon olvashatnak.

- Brenner János vértanú boldoggá avatására (május 1.) a soproni plébániák közös vonatos zarándoklatot szerveznek Szombathelyre. A zarándoklat retúr jegyára kedvezmény nélkül 1.300 Ft./fő. Aki egyéb kedvezménnyel rendelkezik (pl. 90%-os utazási kedvezmény), az a kedvezményes áron utazhat. Nyugdíjasok (65 év felett) ingyenesen személyi igazolvány bemutatásával. A sekrestyében és hivatali időben a plébánián várjuk a kedves Testvérek jelentkezését március 23., 12:00 óráig. Minél többen vegyünk részt Egyházunk új vértanúja boldoggá avatásán!

- Európai polgári kezdeményezéssel Támogatói nyilatkozatot lehet kitölteni és aláírni a bejáratnál. A kezdeményezés célja, hogy az EU javítsa a nemzeti és nyelvi kisebbséghez tartozó személyek védelmét, valamint erősítse az Unió kulturális és nyelvi sokszínűségét. Kérjük, hogy minél többen támogassák ezt a polgári kezdeményezést!

- A Hetény teremben lehetőség van hűtőmágnes és kulcstartó megvásárlására, valamint az egyházközségi hozzájárulás befizetésére, ill. szentmisék előjegyeztetésére.

- Plébániánk irodája március 15-16-án és 19-én zárva tart.

A Nagyböjtre minden Testvérünknek Isten bőséges áldását és a lelki fejlődés kegyelmét kívánom!


Vissza...

2018. október 12.
Évközi 28. vasárnap
Fiatalok és felnőttek részére katekumen csoportot indítok. Azok jelentkezését várom, akik szeretnének megkeresztelkedni, ill. az elsőáldozást és bérmálást pótolni. Jelentkezni hivatali időben a plébánia irodájában.
Bővebben
2018. október 12.
Liturgikus naptár
Nepomuki Szent János kápolnában szerdán (október 24.), 18 órakor lesz az utolsó szentmise a 2018-as évben. Október 31-től 2019. márciusáig pedig itt a plébániatemplomban, a szokott időben.
Bővebben
2018. október 12.
Evangélium
"Áraszd ránk irgalmadat, Urunk, * hogy mindenkor ujjongjunk!" Zsolt 89
Bővebben