Nagyböjt 4. vasárnapja

2018. március 9.

HIRDETÉSEK
- Hétfőn, kedden és szerdán (március 12-13-14.) közös városi nagyböjti lelkigyakorlatunk lesz, melynek helyszíne a Szt. István templom. Mindhárom napon 16:30 órától gyóntatás lesz; a szentmisék 18:00 órakor kezdődnek a lelkigyakorlatos szentbeszédekkel, melyeket Szabó József, az egri Papnevelő Intézet spirituálisa tart. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves Testvéreket a közös nagyböjti lelkigyakorlatunkra a Szt. István templomba! Templomunkban szerdán nem lesz szentmise.

- Nagyböjt péntekjein 17:00 órától gyóntatás, 17.30-kor pedig keresztúti ájtatosság kezdődik. Március 16-án, pénteken a Julianeum Énekkar vezeti a keresztutat.

- Március 16-án, pénteken Böjte Csaba OFM atya mutatja be az esti szentmisét templomunkban. A szentmise perselyadományával Böjte Csaba gyermekotthonait támogatjuk. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves Testvéreket!

- Jövő hétvégén perselyadományunkkal Szentföldi kegyhelyeket támogatjuk.

- Szintén jövő vasárnap, 15:00 órakor a Kórus Spontánusz tart „Zsoltárok, kánonok és elmélkedések” címmel nagyböjti hangversenyt templomunkban. A belépődíj 900 Ft, mely a helyszínen megvásárolható.

- Az idei évben az immár hagyományossá vált közös városi keresztutat plébániánk szervezi. Ideje: március 23. Program: 17:15 órától rózsafüzér és litánia kezdődik, 6 órakor szentmise, 7 órakor a keresztút indul templomunkból a Tulipán köz-Honvéd u. – Mikoviny u. – Hóvirág u. útvonalon.

- Sopronban március 18-25., Szent József hetében szentségimádás lesz. Templomunk szentségimádási napja: március 21., szerda. Részleteket a faliújságon olvashatnak.

- Brenner János vértanú boldoggá avatására (május 1.) a soproni plébániák közös vonatos zarándoklatot szerveznek Szombathelyre. A zarándoklat retúr jegyára kedvezmény nélkül 1.300 Ft./fő. Aki egyéb kedvezménnyel rendelkezik (pl. 90%-os utazási kedvezmény), az a kedvezményes áron utazhat. Nyugdíjasok (65 év felett) ingyenesen személyi igazolvány bemutatásával. A sekrestyében és hivatali időben a plébánián várjuk a kedves Testvérek jelentkezését március 23., 12:00 óráig. Minél többen vegyünk részt Egyházunk új vértanúja boldoggá avatásán!

- Európai polgári kezdeményezéssel Támogatói nyilatkozatot lehet kitölteni és aláírni a bejáratnál. A kezdeményezés célja, hogy az EU javítsa a nemzeti és nyelvi kisebbséghez tartozó személyek védelmét, valamint erősítse az Unió kulturális és nyelvi sokszínűségét. Kérjük, hogy minél többen támogassák ezt a polgári kezdeményezést!

- A Hetény teremben lehetőség van hűtőmágnes és kulcstartó megvásárlására, valamint az egyházközségi hozzájárulás befizetésére, ill. szentmisék előjegyeztetésére.

- Plébániánk irodája március 15-16-án és 19-én zárva tart.

A Nagyböjtre minden Testvérünknek Isten bőséges áldását és a lelki fejlődés kegyelmét kívánom!


Vissza...

2020. július 31.
Évközi 18. vasárnap
A héten elsőpéntek (aug.7.) lesz. Az időseket és a betegeket a szokott időben látogatom. Az esti szentmise előtt, 17 órától imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével, alatta szentgyónási lehetőség.
Bővebben
2020. július 31.
Templomunk liturgikus rendje
A Koronavírus-járvány miatt templomunkban elmaradt a tavaszi bérmálás. Az új időpont szeptember 6., vasárnap.
Bővebben
2020. július 31.
Evangélium
„Megnyitod kezedet, Istenem, és táplálsz minket.” (Zsolt 144)
Bővebben