Advent 2. vasárnap

2017. december 8.

HIRDETÉSEK
 
- Adventben, a hajnali szentmisék után reggelire hívjuk a gyerekeket és a diákokat. A reggelikben való segítésre, hozzájárulásra segítők jelentkezését kérjük és várjuk.

- December 16-án, szombaton a Biblia kör gyújtja meg a harmadik gyertyát az adventi koszorún.

- A bejelentett időseket és betegeket december 15-én, pénteken gyóntatom és áldoztatom otthonukban.

- December 14-én, csütörtökön, 18:00 órakor az Egyetem Közgazdaságtudományi Karának épületében (Erzsébet u. 9.) „Elindult Mária karácsony éjszakáján” címmel adventi-karácsonyi koncert lesz, melyre szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt.

- Tájékoztatjuk a kedves Testvéreket, hogy december 16-án lesz a 2017-es év utolsó „mocorgók miséje”. 2018-ban pedig az első szentmiséjük január 6-án, 16 órakor kezdődik.

- December 17-én, jövő vasárnap, 18:00 órakor templomunk Julianeum Énekkara ad adventi-karácsonyi koncertet templomunkban. Mindenkit nagy szeretettel hívunk és várunk!

- Templomunkban karácsonyi gyóntatás lesz december 21-én, csütörtökön, 18:00-20:00 óráig.

- Plébániánk Karitász Csoportja tartós élelmiszer gyűjtést szervez a rászorulók megsegítésére hétfőtől-péntekig (december 11-15-ig). Az élelmiszereket a plébánián gyűjtjük naponta 8:00 és 14:00 óra között.

- Szíves tájékoztatásként jelzem, hogy templomunk karzatán 6 db fejhallgató szolgálja a nehezen- és nagyothalló testvéreink teljes értékű belekapcsolódását a szentmisék liturgiájába. A fejhallgatók használata különösebb műszaki érzéket nem követel. Kérem, hogy csak a hallásukban sérültek használják a segédeszközöket!

- A 2018. évi újság előfizetéseket már lehet rendezni. Kérjük, külön jelezzék december 15-ig, ha valamelyik újságot nem kérik, ellenkező esetben az előfizetéseket folyamatosnak tekintjük.

- A Hetény teremben lehetőség van egylapos falinaptár, hűtőmágnes, kulcstartó, képeslap megvásárlására, valamint lehetőség van az egyházközségi hozzájárulás befizetésére, ill. szentmisék előjegyeztetésére a 2018-as évre.

Áldott hetet kívánunk minden kedves Testvérünknek!


Vissza...

2018. október 19.
A missziók vasárnapja
Ma (2018. október 21-én) van a Missziók vasárnapja, ezért a missziók javára tartunk gyűjtést.
Bővebben
2018. október 19.
Liturgikus naptár
Október 26-án, pénteken az esti szentmisét plébániánk elhunytjaiért, különösen is az altemplomunkban nyugvó testvéreinkért ajánljuk fel. A szentmise után rövid imádságos megemlékezést tartunk az altemplomban.
Bővebben
2018. október 19.
Evangélium
"Kegyes szemed legyen rajtunk, * tebenned van bizodalmunk." Zsolt 32
Bővebben