Nagyböjt 3. vasárnapja

2017. március 17.

HIRDETÉSEK

- Plébániánk Karitász Csoportja tartós élelmiszergyűjtést hirdet rászoruló embertársaink megsegítésére. A felajánlott adományokat a Plébánia verandáján gyűjtjük március 20-22-ig (hétfőtől szerdáig) 8-14 óra között.

- A héten lesz Sopron város szentségimádási hete, mely Szt. József hetéhez kötődik. Részletes információ a hirdetőtáblán olvasható. Ennek részeként március 22-én (szerdán) templomunkban lesz szentségimádás: 8:00 órakor szentségkitétel zsolozsma keretében, 15:00 órakor közös szentóra, 17:00 órakor rózsafüzér és litánia, a szentmise előtt szentségeltétel, majd szentmisével zárjuk a napot.

- Nagyböjt péntekjein 17:30-kor plébániánk közösségeinek vezetésével keresztutat járunk. Jövő pénteken a Ministránsok vezetik a keresztúti ájtatosságot. 17:00 órától gyóntatás lesz.

- Az idei évtől lehetőség van arra, hogy a NAV készítse el az adózók bevallását. Mivel ebben az esetben figyelmünket könnyebben elkerülheti a személyi jövedelemadó 1%-áról való rendelkezés, kérjük, ennek lehetőségeiről tájékozódjanak a kihelyezett szórólapokról, valamint a www.johelyrekerul.hu honlapon. Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint (pl. családi adókedvezmény miatt), mert a „nullás” bevallás is számít! Minden az egyházmegyék részéről a plébániáknak nyújtott anyagi támogatás jelentős részét az 1%-os felajánlások révén kapott összeg teszi ki. Hálásan köszönjük támogatásukat!

- Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közössége szeretettel hív lelki örökbefogadásra március 25-én 18 órára a Szent György templomba. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

- A Hetény teremben lehetőség van szentmiséket előjegyeztetni, illetve az egyházközségi hozzájárulást befizetni.

- A nyári időszámítás jövő vasárnap, március 26-án kezdődik, az óráinkat előre kell átállítani, 2-ről 3 órára. Templomunkban nem lesz miserend változás.

A Nagyböjtre minden Testvérünknek Isten bőséges áldását és a lelki fejlődés kegyelmét kívánom!


Vissza...

2024. április 12.
Húsvét 3. vasárnapja
Ebben az évben három csoportban (április 21., május 12. és 26.) lesznek elsőáldozások templomunkban. Mindhárom vasárnapon az elsőáldozási szentmise 11 órakor kezdődik.
Bővebben
2024. április 12.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a Nepomuki Szent János kápolnában (Villa sor 32.) lesz a szentmisénk.
Bővebben
2024. április 12.
Olvasmány
„Ragyogtasd ránk, Uram, arcod fényességét!” (Zsolt 4)
Bővebben