Nagyböjt 2. vasárnapja

2017. március 10.

HIRDETÉSEK

- Nagyböjt péntekjein 17.30-kor plébániánk közösségeinek vezetésével keresztutat járunk. Jövő pénteken a Plébániai Tanácsadó Testület tagjai vezetik a keresztúti ájtatosságot.

- A Győri Könnyező Szűz Mária búcsúja március 17-18-19-én lesz. Március 17-én a papság zarándoklata lesz. A 11:00 órakor kezdődő ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Böcskei László nagyváradi megyéspüspök úr lesz.

- Az idősek és betegek húsvéti gyóntatása és áldoztatása március 30-án lesz.

- Leendő önkéntes karitászosoknak tanfolyamokat hirdetnek március 17-től Szombathelyen, március 18-án Veszprémben, március 24-én Jánosházán és a nyári tábor Domaszéken augusztus 6-11. tart. A közösségi szolgálatba is beszámítható a tanfolyam órái. Szeretettel várják a lelkes fiatalok jelentkezését. :-) Jelentkezni és részletes információt kérni a plébánián hétköznap 8-14 óráig, illetve 20/484-56-66-os mobilszámon lehet.

- Az idei évtől lehetőség van arra, hogy a NAV készítse el az adózók bevallását. Mivel ebben az esetben figyelmünket könnyebben elkerülheti a személyi jövedelemadó 1%-áról való rendelkezés, kérjük, ennek lehetőségeiről tájékozódjanak a kihelyezett szórólapokról, valamint a www.johelyrekerul.hu honlapon. Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint (pl. családi adókedvezmény miatt), mert a „nullás” bevallás is számít! Minden az egyházmegyék részéről a plébániáknak nyújtott anyagi támogatás jelentős részét az 1%-os felajánlások révén kapott összeg teszi ki. Hálásan köszönjük támogatásukat!

- Március 15-én, szerdán, Nemzeti ünnepünkön a plébánián nem lesz hivatali nyitva tartás.

- A Hetény teremben lehetőség van szentmiséket előjegyeztetni, illetve az egyházközségi hozzájárulást befizetni.

A Nagyböjtre minden Testvérünknek Isten bőséges áldását és a lelki fejlődés kegyelmét kívánom!


Vissza...

2024. április 26.
Húsvét 5. vasárnapja
Plébániánk irodája szerdán (május 1.) zárva.
Bővebben
2024. április 26.
Templomunk liturgikus rendje
Elsőpéntek lesz, az időseket és betegeket felkeresem otthonukban. 17 órától szentgyónási lehetőség, alatta imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével.
Bővebben
2024. április 26.
Olvasmány
„Dicsérlek téged, Istenem, szent néped körében.” (Zsolt 21)
Bővebben