Évközi 8. vasárnap

2017. február 24.

HIRDETÉSEK

- Ma a katolikus iskoláink és óvodáink támogatására gyűjtünk. Hálásan köszönjük felajánlásaikat!

- A héten hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjt. Ez a kegyelmi idő a húsvét előtti negyven napos bűnbánati időszak, amikor Urunk, Jézus Krisztus szenvedésére és halálára emlékezünk és egyúttal feltámadásának ünnepére készülünk a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés, az irgalmasság cselekedetének gyakorlása és a lemondás révén. A böjti fegyelemről a faliújságon olvashatnak.

- Nagyböjt péntekjein 17.30-kor plébániánk közösségeinek vezetésével keresztutat járunk. Szeretettel várjuk Testvéreinket! A részletes beosztást a hirdetőtáblán olvashatjuk.

- A felnőttek részére hirdetett bibliaóra ezentúl mindig elsőpénteken lesz. A következő alkalom március 3-án, pénteken 18:30 órakor kezdődik a Hetény teremben. Szeretettel várom az érdeklődőket!

- Közös városi lelkigyakorlat lesz a Szent György templomban március 6-8. között. Mindhárom napon 16.00 órától szentgyónási lehetőséggel. Kérjük a testvéreket, éljenek ezzel a felkínált lehetőséggel! Ezeken a napokon nálunk csak hétfő reggel 7 órakor lesz szentmise.

- Aki szeretné, hogy idős vagy beteg hozzátartozója otthonában részesüljön a húsvéti szentgyóntatásban és szentáldoztatásban, kérem, jelezze a sekrestyében kitett íven. Ideje: március 30-án.

- Templomunk felszentelésének ünnepe 2015. március 1. volt. A felszentelés évfordulója a templom liturgikus naptárában főünnepnek számít minden esztendőben. Az idei évben hamvazószerdára esik ez a nap. A liturgikus időre vonatkozó egyetemes szabályok előírásai szerint ezért az idei esztendőben március 2-án, torkos csütörtökön ünnepeljük meg templomunk felszentelésének 2. évfordulóját. Erre a napra szeretettel hívom és várom a kedves testvéreket; ünnepeljünk közösen!

- A Magyar Kodály Társaság Soproni Tagcsoportja március 4-én, szombaton 19 órakor ünnepi hangversennyel emlékezik meg Kodály Zoltán halálának 50. évfordulójáról. A hangverseny a Szt. György templomban lesz; a belépés díjtalan.

- Értesítjük a kedves Testvéreket, hogy lehet a Hetény teremben szentmiséket előjegyeztetni, illetve az egyházközségi hozzájárulást rendezni.

Áldott hetet kívánunk minden kedves Testvérünknek!


Vissza...

2024. április 19.
Húsvét 4. vasárnapja
Pénteken a szentmisét plébániánk elhunytjaiért ajánljuk fel. A szentmise után megemlékezést tartunk az altemplomban.
Bővebben
2024. április 19.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a soproni Szent György templom búcsúünnepe lesz, ezért szerdán nem lesz szentmise a Nepomuki Szent János kápolnában.
Bővebben
2024. április 19.
Olvasmány
„A kő, amelyet az építők félredobtak, íme, az lett szegletkővé.” (Zsolt 117)
Bővebben