Nagyböjt 1. vasárnapja

2015. február 20.

- Az elmúlt vasárnap összesen 147.920 Ft-ot és 5 €-t adományoztak a kedves Hívek. Hálásan köszönjük felajánlásaikat, Isten fizesse meg! Ma pedig a katolikus iskolák és óvodák javára fogadjuk az adományaikat.

- Nagyböjt péntekjein 17.15-kor plébániánk közösségeinek vezetésével keresztutat járunk. Felkérjük a Biblia kört, Imaapostol csoportot a következő alkalomra február 27-ére. Szeretettel várjuk Testvéreinket! További részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

- Itt, jelenlegi kápolnánkban ma lesznek az utolsó misealkalmak: február 23-tól március 1-ig a Villa sori Nepomuki Szent János kápolnában lesznek a szentmisék. Február 28-án, szombaton nem lesz „mocorgók” miséje. Vasárnapra érvényes szentmiséink tehát szombat este 6 órakor és vasárnap reggel 8 órakor, valamint Új Templomunk szentelési ünnepén, 15 órakor lesz.
3 fontos információ, amit a templomszentelésről tudni érdemes:
  1. A sok vendég és a lővereki parkolási nehézségek miatt célszerű a szentelésre gyalogosan érkezni. Mozgásukban korlátozottak számára behajtási lehetőség az Idősek otthona felől, kiszállás a Haranglábnál. (Onnan önkéntesek, rámpa és lift segíti a feljutást az új templomba.)
  2. A szentelési ceremónia részeként a mise előtt a Püspök megszenteli az új templom liturgikus tereit. A konszekrálás és az ünnepi liturgia miatt a program hosszabb lesz, mint egy átlagos szentmise. (Mosdó az új templom alagsorában lesz elérhető!) A szertartás a templom előtt kivetítőn is látható és hallható lesz majd.
  3. A szertartásról fotó- és videofelvétel készül, amit később a plébánia honlapján bárki megnézhet és akár le is tölthet majd. Kérjük, inkább ezeket a képeket keressék, ne zavarjuk meg fényképezéssel a szentelés ünnepi pillanatait!
Hálás szívvel fogadunk a kedves Hívektől süteményeket a templomszentelési agapéra, melyeket 28-án, szombaton 14.00-15.30 vagy 1-én, vasárnap 9.00-10.00 óráig lehet leadni a plébánián.

Áldott hetet kívánunk minden kedves Testvérünknek!


Vissza...

2024. április 19.
Húsvét 4. vasárnapja
Pénteken a szentmisét plébániánk elhunytjaiért ajánljuk fel. A szentmise után megemlékezést tartunk az altemplomban.
Bővebben
2024. április 19.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a soproni Szent György templom búcsúünnepe lesz, ezért szerdán nem lesz szentmise a Nepomuki Szent János kápolnában.
Bővebben
2024. április 19.
Olvasmány
„A kő, amelyet az építők félredobtak, íme, az lett szegletkővé.” (Zsolt 117)
Bővebben