Húsvét 2. vasárnapja

2024. április 5.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2024. április 7.

- Köszönetemet fejezem ki a húsvéti ünnepek előkészítése és lebonyolítása okán munkatársaimnak, a ministránsoknak, a kántoroknak, az énekkarnak és a Passiót éneklőknek, a sekrestyésünknek, a templomunkat díszítőnek és takarítóknak, a fényképésznek és minden segítőnknek és támogatónknak. És egyúttal megköszönöm a kedves Híveknek is, hogy meghallották a hívó szót, eljöttek és együtt ünnepeltek velünk! Püspök atya, Varga István atya és magam is nagy örömünket leltük a közös ünneplésben. Külön szeretném kiemelni a ministránsaink szolgálatát, akik a szünidőben készséggel, fegyelmezetten és magas színvonalú szolgálatukkal vállalták a próbákon és szertartásokon való helytállást! Isten, minden javak bőséges osztogatója jutalmazza szíves készségüket!

- Holnap, hétfőn, Urunk születése hírüladása, Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepe lesz, a szentmise 18 órakor kezdődik. A szentmisében lehetőség lesz lelki adoptálásra, mely egy imádságos elköteleződést jelent egy édesanyja méhében abortusz általi halállal fenyegetett gyermek védelmében. A lelki adoptálás művébe való bekapcsolódás egy – egyedül csak Isten által ismert gyermek – lelki szüleivé tesz minket. A lelki adoptáláshoz egy ígérettétellel lehet csatlakozni. A szentmise keretén belül egy rövid szertartásban tesznek ígéretet azok, akik vállalják, hogy kilenc hónapon keresztül napi egy tized rózsafüzért és egy rövid imádságot végeznek egy megfogant veszélyben lévő magzatért.

- Szerdán a Nepomuki Szent János kápolnában (Villa sor 32.) lesz a szentmisénk.

- A Hetény teremben szentmisék előjegyeztethetők és befizethető az egyházközségi hozzájárulás.



Vissza...

2024. április 26.
Húsvét 5. vasárnapja
Plébániánk irodája szerdán (május 1.) zárva.
Bővebben
2024. április 26.
Templomunk liturgikus rendje
Elsőpéntek lesz, az időseket és betegeket felkeresem otthonukban. 17 órától szentgyónási lehetőség, alatta imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével.
Bővebben
2024. április 26.
Olvasmány
„Dicsérlek téged, Istenem, szent néped körében.” (Zsolt 21)
Bővebben