Szent Család vasárnapja

2014. december 27.

GONDOLATOK
„… emberek, egy szalmaszállal, tudjátok-e?
talán a menthetetlent mentitek.
…de a remény sohasem meghaló,
ha minden utolsó szalmaszál
ABBÓL A JÁSZOLBÓL VALÓ!”
2014. Karácsonyán, az év végi hálaadásra és új templomunk építésének befejezésére készülődve, Nagy Gáspár csodaszép versével szeretném megköszönni, hogy szinte minden utolsó szalmaszálba is bátran kapaszkodva, a reményt még a legreménytelenebbnek tűnő helyzetben se feladva, a szemünk láttára született napról-napra növekedve e gyönyörű Isten háza! Ha az egész építkezés kazalnyi költségéhez mérten minden egyes adomány csak kicsi szalmaszálnyinak tűnik is, a mi Urunk – akit bőkezűségben senki sem tud felülmúlni –, jó szemmel nézi ma is, ha valaki a bibliai szegény asszony nagylelkűségét követve dobta a perselybe a maga „kétfillérjét”. A kis Gyermek és az új Templom is születik, a következő hónapok a belsőépítészet aprólékos munkálataival s még inkább a felszentelésre való lelki előkészülettel folynak tovább. Még egyszer is köszönöm segítségét, a jó Isten fizesse meg!
„Isten ugyanis – aki a jókedvű adakozót szereti – elég hatalmas ahhoz, hogy minden nagylelkű adományt bőven megadjon nektek, hogy mindenkor mindennel teljesen ellátva, készen legyetek minden jótettre!” (2Kor9,8-9)

HIRDETÉSEK
- Ma, Szent Család vasárnapján a szentmisék után megáldom a családokat: az Úr áldása, Szűzanya és Szent József oltalma kísérje egyházközségünket, s minden egyes családját is!
- Szerdán, Szent Szilveszter pápa emléknapján a hálaadó szentmise 17 órakor kezdődik, év végi beszámolóval, Te Deum-mal. Adjunk együtt hálát az elmúlt év kegyelmeiért!
- Csütörtökön, 2015. január 1-én Szűz Mária, Isten anyja főünnepe, parancsolt ünnep. A szentmisék a vasárnapi rend szerint lesznek, 8:00-kor, 9:30-kor, 11:00-kor.
- Pénteken, a hónap első péntekén idős, beteg Testvéreinket keresem fel. Az esti szentmise előtt 1 órával gyónási lehetőség, valamint a Rózsafüzér Társulat imaórája lesz.
 
Újév napján az Úr Jézus Szent nevében kezdjük a polgári évet:
Bízzuk Újra Életünket Krisztusra!
Mária istenanyaságának ünnepén a Szűzanya oltalmát kérjük Kedves Testvéreinkre:
Áldott, békés, boldog új esztendőt kívánunk egyházközségünk minden családjának!

Vissza...

2024. március 29.
Húsvétvasárnap
Húsvéthétfőn 18 órakor lesz szentmise templomunkban.
Bővebben
2024. március 29.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a Nepomuki Szent János kápolnában (Villa sor 32.) lesz a szentmisénk.
Bővebben
2024. március 29.
Olvasmány
„Ezt a napot az Úristen adta: örvendjünk és vigadjunk rajta.” (Zsolt 117)
Bővebben