Húsvét 3. vasárnapja

2023. április 21.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2023. április 23.

- Köszönetemet fejezem ki a húsvéti ünnepek kapcsán munkatársaimnak, a ministránsoknak, a kántoroknak, az énekkarnak, sekrestyésünknek, a templomunkat díszítőnek és takarítóknak, a fényképésznek és minden segítőnknek és támogatónknak. És egyúttal megköszönöm a kedves Híveknek is, hogy jó szívvel fogadták a hívó szót, eljöttek és együtt ünnepeltek közösségünkkel! Pápai Lajos püspök atya, Rózsa Huba professzor úr és magam is nagy örömünket leltük a közös ünneplésben. Külön szeretnék köszönetet mondani ministránsainknak, akik magas színvonalú szolgálatukkal vállalták a próbákon és szertartásokon való helytállást! Isten, minden javak osztogatója jutalmazza mindenki szolgálatát!

- Ma, 16 órakor, Kóczán Kriszta festmény kiállításának megnyitója lesz a hegykői Tornácos Étterem Borostyán konferenciatermében. A kiállítás az étterem nyitva tartása alatt látogatható.

- Hétfőn lesz a Szent György templom búcsúja. Az ünnepi szentmise 18 órakor kezdődik, melyre szeretettel hívnak és várnak mindnyájunkat. Templomunkban ezen a napon nem lesz szentmise.

- Pénteken a szentmisét plébániánk elhunytjaiért ajánljuk fel. A szentmise után rövid megemlékezést tartunk az altemplomban.

- Az Apor Vilmos Liturgikus Kör szombaton (április 29.) folytatódik az esti szentmise után, a Hetény teremben.

- Jövő vasárnap a Jó Pásztor vasárnapja és könyörgő nap lesz a papi hivatásokért. A papnevelés céljaira, a Győri Papnevelő Intézet javára gyűjtünk.

- Jövő vasárnap (április 30.), 9:30 órakor Ferenc pápa szentmisét mutat be Budapesten, a Kossuth téren, ahol homíliát mond, majd a szentmise végén közösen eléneklik a Regina Caeli antifónát. Az eseményen külön regisztráció nélkül, a biztonsági ellenőrzést követően lehet részt venni. A beléptető kapuk 6 órakor nyitnak; a térre legkésőbb 8:15-ig lehet belépni, a helyeket érkezési sorrendben töltik fel. Azok számára, akiknek a téren nem jut hely, a környező utcákban biztosítanak kivetítőket, amelyeken követhetik az ünnepi szentmisét. A Győri Egyházmegye 600 fős mentesítő különvonatot rendelt a GYSEV-től, amely vasárnap, hajnali 4:48 órakor indul Sopronból Budapest-Keleti Pályaudvarra (érkezés ideje: 7:19 óra). A szentmise után, 13 órakor indul vissza a vonat, szintén a Keleti Pályaudvarról (Sopronba érkezésének ideje: 16:03 óra). A vonat indulásának pontos időpontja faliújságon, honlapunkon, ill. facebook oldalunkon is olvasható. A térre a biztonsági előírások szerint tompa végű esernyő és kis méretű, összecsukható zarándok szék vihető be.

- A Hetény teremben szentmisék előjegyeztethetők és befizethető az egyházközségi hozzájárulás.



Vissza...

2024. április 26.
Húsvét 5. vasárnapja
Plébániánk irodája szerdán (május 1.) zárva.
Bővebben
2024. április 26.
Templomunk liturgikus rendje
Elsőpéntek lesz, az időseket és betegeket felkeresem otthonukban. 17 órától szentgyónási lehetőség, alatta imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével.
Bővebben
2024. április 26.
Olvasmány
„Dicsérlek téged, Istenem, szent néped körében.” (Zsolt 21)
Bővebben