KRISZTUS, A MINDENSÉG KIRÁLYA

2022. november 18.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2022. november 20.

- Ma országos gyűjtést tartunk a Katolikus Karitász támogatására.

- November 24-25-26-án (csütörtök, péntek, szombat) ADVENTI LELKIGYAKORLAT lesz templomunkban. Mindhárom napon a 18 órakor kezdődő szentmisékben lesznek a lelkigyakorlatos szentbeszédek, a szentmisék előtt 17 órától szentgyónási lehetőség lesz. Használjuk fel a lelkigyakorlatot és a szentgyónási lehetőséget a karácsonyra történő méltó felkészülésünkhöz! Lelkigyakorlatunk vezetője Bodorkós Imre szentgotthárdi plébános atya lesz. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

- Pénteken a szentmisét plébániánk elhunytjaiért ajánljuk fel. A szentmise után megemlékezést tartunk az altemplomban.

- Lelkigyakorlatunk miatt az Apor Vilmos liturgikus kör kivételesen december 3-án, szombaton, 19 órakor lesz a Hetény teremben. Témánk: a szentmise liturgiája. Szeretettel várom az érdeklődőket!

- Adventben, hétköznapokon, hétfőtől péntekig, reggel 6 órakor kezdődnek a hajnali szentmisék, utána pedig reggelire hívjuk a gyerekeket és a diákokat. A reggeliknél történő segédkezésre és reggelik felajánlására segítők jelentkezését várjuk a sekrestyében!

- Advent szombatjain az esti szentmise elején közösségeink segítségével végezzük a gyertyagyújtást. Jövő szombaton (november 26.) a Házas csoport végzi az első adventi gyertya meggyújtását.

- Aki szeretné, hogy meglátogassam idős vagy beteg hozzátartozóját karácsony előtt, kérem, hogy december 11-ig jelezze itt, a sekrestyében, vagy a plébánia irodájában. A látogatás ideje: december 12. (hétfő).

- Advent első hetében (november 27-december 4.), az elmúlt évekhez hasonlóan tartós élelmiszer-gyűjtést tartunk a plébánián, hétköznap 8 és 14 óra között; hétvégén, valamint a szentmisék előtt és után az adományok elhelyezhetők az altemplom folyosóján is.

- Az idei évben 9. osztályos tanulók jelentkezését várom bérmálkozásra. Feliratkozni itt, a sekrestyében, ill. hivatali időben a plébánián lehet. Bérmálkozóink számára bérmálási felkészítő oktatást tartok december 7-én (szerda), 17 órakor a Hetény teremben. A bérmálási adatlapok átvehetők a sekrestyében.

- Rákász Gergely koncertorgonista karácsonyi koncertet tart templomunkban december 20-án (kedd) 18 órakor. Jegyek korlátozott számban elővételben vásárolhatók hivatali időben plébániánk irodájában.

- A sekrestyében lehetőség van jövő évi egy lapos naptár megvásárlására.

- A Hetény teremben befizethető az egyházközségi hozzájárulás.



Vissza...

2024. április 26.
Húsvét 5. vasárnapja
Plébániánk irodája szerdán (május 1.) zárva.
Bővebben
2024. április 26.
Templomunk liturgikus rendje
Elsőpéntek lesz, az időseket és betegeket felkeresem otthonukban. 17 órától szentgyónási lehetőség, alatta imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével.
Bővebben
2024. április 26.
Olvasmány
„Dicsérlek téged, Istenem, szent néped körében.” (Zsolt 21)
Bővebben