Évközi XXVI. vasárnap

2022. szeptember 23.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2022. szeptember 25.

- Csütörtökön (szeptember 29.), a 18 órakor kezdődő szentmise keretében lesz a Szent Mihály templom búcsúja, ezért csütörtökön, templomunkban nem lesz szentmise.

- Pénteken a szentmisét plébániánk elhunytjaiért ajánljuk fel. A szentmise után megemlékezést tartunk az altemplomban.

- Október a rózsafüzér hónapja. Minden hétköznapi, ill. a szombat esti szentmise előtt fél órával kezdődik templomunkban a rózsafüzér. Kapcsolódjunk bele minél többen a közös imádságba!

- Október 1. (szombat) és október 9. (vasárnap) között népi motívumokkal hímzett kézimunkák kerülnek bemutatásra plébániánk Hetény termében, melyet szeretettel ajánlok a kedves Hívek figyelmébe. A szomszédos Pedagógus Otthon lakója, Hacsi Lászlóné (Margit néni) készítette a kézimunkákat. Érdemes megcsodálni a finom és igényes kézi- és gépimunka eredményét, amelyben a szépség ötvöződik a művészettel. A kiállítás, mely magába foglalja a vert csipkét, a gömöri csomós-, az úri-, a kalotaszegi-, az írásos-, a gépi-, a kalocsai- és a szentistváni hímzést, valamint gobelint) október 1. és 9. között, hétköznapokon 8 és 16 óra között, szombaton és vasárnap a szentmisék előtt és után látogatható.

- Október 1-jén és 2-án (szombat és vasárnap) tartják a Domonkos rendi atyák a Rózsafüzér Királynője búcsút a Domonkos templomban. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

- 2022. október 1. és november 28. között népszámlálás lesz hazánkban. Az Úr Jézus mondja Szt. Máté evangéliumában: „Azokat, akik megvallanak engem az emberek előtt, én is megvallom majd mennyei Atyám előtt. De aki megtagad engem az emberek előtt, azt én is megtagadom mennyei Atyám előtt.” (Mt 10,32-33) A népszámlálás fontos esemény nemcsak Magyarország, de a magyar katolikusok életében is, ezért a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia arra buzdít minden katolikust, hogy a népszámlálás alkalmával bátran vallja meg vallási hovatartozását.

- A Hetény teremben befizethető az egyházközségi hozzájárulás.

 



Vissza...

2024. május 3.
Húsvét 6. vasárnapja
Jövő vasárnap (május 12.), 18 órakor dr. Pápai Lajos püspök atya előadása lesz „Teremtés és természettudomány” címmel a plébánia Hetény termében. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!
Bővebben
2024. május 3.
Templomunk liturgikus rendje
Május a Szűzanyának szentelt hónap. A májusi litániát imádkozzuk a szentmisék előtt ¼-ed órával.
Bővebben
2024. május 3.
Olvasmány
„Az Úr megmutatta üdvösségét a nemzetek színe előtt.” (Zsolt 97)
Bővebben