Advent 2. vasárnapja

2021. december 3.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2021. december 5.

- Adventben, hétköznapokon (hétfő-péntek) 6 órakor kezdődnek a hajnali szentmisék, utána reggelire hívjuk a gyerekeket és a diákokat. A reggeliknél történő segédkezésre és reggelik felajánlására segítők jelentkezését várjuk.

- Advent 3. szombatján (december 11.) a Biblia kör végzi a gyertyagyújtást.

- Az idősek és beteg karácsony előtti gyóntatását és áldoztatását december 14-én (kedd) végzem. A hozzátartozók december 12-ig jelezzék a pontos nevet és címet a sekrestyében, vagy a plébánia irodájában.

- Jövő vasárnap (december 12.) szeretnénk folytatni a gyűjtést a kórust lezáró ajtó és a Panoráma úti parkolónk térkövezése érdekében. Kérjük a hívek anyagi támogatását. Az adományokat a kihelyezett állóperselybe helyezhetik el vagy hét közben a plébánia irodában illetve hétvégén a Hetény teremben is átadhatják. Gyűjtésünket a Julianum énekkar adventi koncertjével támogatja. Az adományokat a koncert alkalmával is elhelyezhetik a hátul kihelyezett perselyben. Minden adományt hálásan köszönünk!

- Jövő vasárnap (december 12.), 18 órakor templomunk Julianeum Énekkara ad adventi hangversenyt itt, a templomban. A belépés díjtalan, adományokat azonban szívesen fogadunk templomunk fejlesztésére. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

- Még a mai napon fogadjuk a tartós élelmiszer felajánlásokat, amiket a következő héten juttatunk el a rászorulóknak.

- December 18-án, 19 órakor Karácsonyváró orgonamuzsika címmel koncertet ad Dankos Attila orgonaművész a Szent Imre templomban. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

- Rákász Gergely koncertorgonista „Beteljesült ünnep” címmel karácsonyi koncertet tart templomunkban december 21-én (kedd). Jegyek korlátozott számban elővételben vásárolhatók plébániánk irodájában hivatali időben. Részletek a kihelyezett plakátokon olvashatók.

- Plébániánk irodája december 8-án (szerda) és december 11-én (szombat) zárva tart.

- A sekrestyében lehetőség van jövő évi egy lapos naptár megvásárlására, a Hetény teremben szentmisék előjegyeztethetők a jövő évre, illetve az egyházközségi hozzájárulás befizethető.

- A jövő évi újság előfizetést lehet rendezni a Hetény teremben, illetve a plébánia irodájában nyitvatartási időben. A katolikus sajtó esetleges lemondását jövő vasárnapig (december 12.) tudjuk vállalni.

 



Vissza...

2024. április 26.
Húsvét 5. vasárnapja
Plébániánk irodája szerdán (május 1.) zárva.
Bővebben
2024. április 26.
Templomunk liturgikus rendje
Elsőpéntek lesz, az időseket és betegeket felkeresem otthonukban. 17 órától szentgyónási lehetőség, alatta imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével.
Bővebben
2024. április 26.
Olvasmány
„Dicsérlek téged, Istenem, szent néped körében.” (Zsolt 21)
Bővebben