Évközi 33. vasárnap

2019. november 15.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK
2019. november 17.

- Plébániánk Karitász Csoportja tartós élelmiszer gyűjtést szervez a rászorulók megsegítésére november 18-24-ig (hétfőtől-vasárnapig). Az élelmiszereket a plébánia hittan termében gyűjtjük hétköznapokon 8:00 és 14:00 óra között, illetve a szentmisék előtt és után.

- November 22-én (péntek), 19 órakor a Lőveri Esték keretében dr. Németh Gábor morálteológus professzor előadása lesz templomunkban „Az élet kezdetének bioetikai kérdései” címmel. Az előadás rendkívül fontos, lényeges és aktuális bioetikai kérdéseket feszeget, valamint összefoglalja az Egyház tanítását ezen kérdéskörben. Szeretettel ajánlom az előadást minden korosztály figyelmébe.

- Az idei évben is szeretettel hívom és várom a gyerekeket pásztorjátékra. Az első próba ideje: november 23. (szombat) 10 óra. Helyszín: Hetény terem.

- A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra történő felkészülés jegyében jövő szombaton (november 23.), az esti szentmise előtt 17 órától szentségimádás lesz templomunkban. Töltsünk egy órát a szentségi Jézussal! Szeretettel hívom és várom a kedves Testvéreket!

- Jövő vasárnap országos gyűjtést tartunk a Karitász céljaira. Adományukkal plébániánk karitatív munkáját is támogatjuk.

- November 28-án, csütörtökön, 19 órára szeretettel hívom és várom a Plébániai Tanácsadó Testület aktív-, tiszteletbeli- és póttagjait gyűlésre a Hetény terembe. Kérem a tagokat, hogy Meghívójukat vegyék át a sekrestyében!

- November 29-30 és december 1. (péntek, szombat, vasárnap) ADVENTI LELKIGYAKORLAT lesz templomunkban dr. Németh Gábor, az MKPK Titkársága irodaigazgatója vezetésével. Pénteken és szombaton a 18 órakor, vasárnap pedig a 11 órakor kezdődő szentmisékben lesznek a lelkigyakorlatos szentbeszédek. A pénteki és szombati szentmisék előtt 16:30 órától, vasárnap pedig 9:30 órától szentgyónási lehetőség. Használjuk fel a lelkigyakorlatot és a szentgyónási lehetőséget a karácsonyra történő méltó felkészülésünkhöz.

- November 30. (szombat) 19 órakor adventi hangverseny lesz templomunkban.

- Rákász Gergely koncertorgonista koncertet tart templomunkban december 19-én, 19 órakor. Jegyek elővételben vásárolhatók plébániánk irodájában hivatali időben. Részletek a kihelyezett plakátokon olvashatók.

 
- A szentmise után a Hetény teremben lehetőség van jövő évi egylapos falinaptár megvásárlására, az egyházközségi hozzájárulás befizetésére, ill. szentmiséket is lehet már előjegyeztetni a jövő évre.Vissza...

2022. december 2.
Advent 2. vasárnapja
Plébániánk irodája csütörtökön (december 8-án) zárva tart.
Bővebben
2022. december 2.
Templomunk liturgikus rendje
Adventben, hétköznapokon, reggel 6 órakor kezdődnek a hajnali szentmiséink, mely után szeretettel hívjuk reggelire a diákokat.
Bővebben
2022. december 2.
Olvasmány
„Napjaiban az igazság virága nyíljék, és teljes béke legyen a világ végéig.” (Zsolt 71)
Bővebben