Advent 4. vasárnapja

2018. december 21.

HIRDETÉSEK

- Hálás szeretettel megköszönöm a kedves Testvéreknek (felnőtteknek és gyermekeknek), hogy szép számmal vettek részt az adventi hajnali szentmiséken! Igazán örömteli és felemelő volt számomra is a közös adventi készületünk. Köszönetet mondok a segítőinknek, akik a gyerekek reggeliztetésében egész advent folyamán segítségünkre voltak! Kívánom, hogy Urunk gazdagon jutalmazza áldásának bőségével önzetlenségüket!

- A szentmise után szeretettel osztunk karácsonyi ostyát, és mellé egy lelki ajánlást. Fogadják tőlünk szeretettel.

- A ministránsokat szeretettel hívom közös karácsonyozásra ma 16 órára a Hetény terembe.

- Templomunkban december 24-én, 16 órakor pásztorjáték lesz. Szeretettel várunk mindenkit!

- December 25-én, kedden lesz Urunk születésének parancsolt főünnepe.

- A karácsonyi és az újévi ünnepi miserendet a hirdetőtáblán és a Harangszóban is olvashatjuk.

- Tájékoztatjuk a kedves Testvéreket, hogy a következő „mocorgók miséje” 2019. január 12-én, 16 órakor kezdődik.

- December 26-án, a 11 órakor kezdődő szentmisét dr. Pápai Lajos püspök úr mutatja be templomunkban.

- A Betlehemi lángot a kedves Hívek hazavihetik otthonaikba. Minél több családban gyulladjon fel Betlehem fénye, amely Krisztus Urunk közénk költözését szimbolizálja.

- December 28-án, pénteken az esti szentmisét plébániánk elhunytjaiért, különösen is az altemplomunkban nyugvó testvéreinkért ajánljuk fel. A szentmise után imádságos megemlékezést tartunk az altemplomban.

- Az Apor Vilmos Liturgikus Kör jövő szombaton (december 29.) folytatódik az esti szentmise után, a Hetény teremben. Szeretettel várom az érdeklődőket!

- Adventi lelkigyakorlat videója megtekinthető a honlapunkon.

- Január 5-én, a 18 órakor kezdődő Vízkereszt előesti szentmiséjében a Pannonischer Singkreis Szent Cecília és zenekar, valamint szólisták (Bognár Krisztina és Tarcsay Éva – szoprán, Finszter Eszter – alt; Palotai Árpád – tenor; Takács László – basszus) közreműködésével Karl Kempter G-dúr Miséjét szólaltatják meg. Vezényel: Tarcsay Iván.

- Plébániánk irodája december 22-től január 2-ig zárva tart. Sürgős esetben a plébánia telefonszámát szíveskedjenek bizalommal hívni.

- A Hetény teremben lehetőség van falinaptár, forgatható naptár, kalendárium, karácsonyi képeslapok, a karitász által készített gyertyák és naptárak megvásárlására, az egyházközségi hozzájárulás befizetésére, ill. szentmiséket is lehet előjegyeztetni a jövő évre. A MKPK döntése alapján a szentmisék és szertartások stóla- és stipendium díja január 1-től megváltozik. A szentmise stipendiuma 3.000 Ft. lesz. Tisztelettel kérem azokat a kedves Híveket, akik már jövő évre szentmiséket kértek, a különbözetet szíveskedjenek befizetni az irodában vagy vasárnaponként a Hetény teremben.

„Bennem van, íme, csengő és harangdal
és bennem van a legnagyobb, a Gyermek­
a fényes jászol s valamennyi angyal”
Dsida Jenő csodaszép versével kívánok:
Istentől áldott karácsonyi ünnepeket és békés, boldog új esztendőt egyházközségünk családjainak és minden kedves Testvérünknek!


Vissza...

2022. november 25.
Advent 1. vasárnapja
A pásztorjáték próbája szombaton (december 3.), 9 órakor lesz itt, a templomban. Várjuk azokat a diákokat, akik szívesen részt vállalnának benne!
Bővebben
2022. november 25.
Templomunk liturgikus rendje
Adventben, hétfőtől péntekig, reggel 6 órakor kezdődnek a hajnali szentmisék, mely után reggelire hívjuk a diákokat.
Bővebben
2022. november 25.
Olvasmány
„Isten házába indulunk, örömtől dobban a szívünk.” (Zsolt 121)
Bővebben