Advent 3. vasárnapja

2018. december 14.

HIRDETÉSEK

- Ma, 18:00 órakor templomunk Julianeum Énekkara ad adventi-karácsonyi hangversenyt templomunkban. A belépés díjtalan. Mindenkit nagy szeretettel hívunk és várunk!

- Plébániánk Karitász Csoportja által szervezett novemberi tartós élelmiszer gyűjtés eredménye 446,2 kg élelmiszer (96 kg liszt, 45 kg rizs, 49 kg száraztészta, 127 kg cukor, 47 l olaj), melyből 31 rászoruló családot, nagycsaládost, egyedülállót és idős, beteg nyugdíjast segítettünk. Adományaikat hálás szeretettel köszönjük!

- A szentmise után szeretettel osztunk karácsonyi ostyát, és mellé egy lelki ajánlást. Fogadják tőlünk szeretettel.

- A betegek karácsony előtti látogatása december 19-én, szerdán délelőtt lesz.

- Advent utolsó hetét kezdjük; a roráte szentmisék 6 órakor kezdődnek. A szentmisék után továbbra is szeretettel várjuk a gyermekeket és a diákokat reggelire a Hetény terembe.

- A pásztorjáték próbája december 22-én, szombaton 9 órakor kezdődik.

- Templomunkban december 24-én, 16 órakor pásztorjáték lesz. Szeretettel várunk mindenkit!

- Tájékoztatjuk a kedves Testvéreket, hogy december 22-én lesz a 2018-as év utolsó „mocorgók miséje”. 2019-ben pedig az első szentmiséjük január 12-én, 16 órakor kezdődik.

- Rákász Gergely koncertorgonista koncertet tart templomunkban december 22-én, 19:00 órakor. Jegyek elővételben vásárolhatók plébániánk irodájában hivatali időben. Részletek a kihelyezett plakátokon olvashatók.

- December 22-én, szombaton a ministránsok gyújtják meg a negyedik gyertyát az adventi koszorún. A ministránsokat szeretettel hívom közös karácsonyozásra december 23-án, vasárnap délután 16 órára a Hetény terembe.

- Szentgyónási lehetőséget biztosítunk december 22-én (szombaton) 16:00 órától 18:45-ig.

- Betlehemi láng érkezik a soproni vasútállomásra december 20-án, 17:45-kor. A Betlehemi lángot templomunkba is elhozzuk, ahonnét a kedves Hívek (december 21-től) hazavihetik otthonaikba is. Minél több családban gyulladjon fel Betlehem fénye, amely Krisztus Urunk közénk költözését szimbolizálja.

- Plébániánk irodája december 22-től január 2-ig zárva tart. Január 3-tól a szokott rend szerint várjuk a kedves Testvéreket. Sürgős esetben a plébánia telefonszámát szíveskedjenek bizalommal hívni.

- A Hetény teremben lehetőség van falinaptár, forgatható naptár, kalendárium, karácsonyi képeslapok, a karitász által készített gyertyák és naptárak megvásárlására, az egyházközségi hozzájárulás befizetésére, ill. már lehet szentmiséket előjegyeztetni a jövő évre. A MKPK döntése alapján a szentmisék és szertartások stóla- és stipendium díja január 1-től megváltozik. A szentmise stipendiuma 3.000 Ft. lesz. Tisztelettel kérem azokat a kedves Híveket, akik már jövő évre szentmiséket kértek, a különbözetet szíveskedjenek befizetni az irodában vagy vasárnaponként a Hetény teremben.

- A Hetény teremben már lehet rendezni a 2019. évi újság előfizetéseket. A Hitvallás egyházmegyei havilap ez év végével megszűnik. Helyette javasoljuk az Adoremus liturgikus könyvet, az Új Ember, valamint a Keresztény Élet hetilapok előfizetését. Az újság előfizetések lemondásának határideje ma.

Áldott hetet kívánunk minden kedves Testvérünknek!


Vissza...

2022. december 2.
Advent 2. vasárnapja
Plébániánk irodája csütörtökön (december 8-án) zárva tart.
Bővebben
2022. december 2.
Templomunk liturgikus rendje
Adventben, hétköznapokon, reggel 6 órakor kezdődnek a hajnali szentmiséink, mely után szeretettel hívjuk reggelire a diákokat.
Bővebben
2022. december 2.
Olvasmány
„Napjaiban az igazság virága nyíljék, és teljes béke legyen a világ végéig.” (Zsolt 71)
Bővebben