Olvasmány

2024. június 7.

2024.06.09.:

OLVASMÁNY (Ter 3, 9-15)

Az első ember és felesége, miután ettek a tiltott fa gyümölcséből, elrejtőztek a kert fái között, de az Úristen hívta az embert, és így szólt hozzá: „Hol vagy?” Ő így válaszolt: „Hallottam lépteidet a kertben, és féltem, mert mezítelen vagyok, ezért elrejtőztem.” De az Úristen így szólt: „Ki adta tudtodra, hogy mezítelen vagy? Talán ettél a fáról, amelyről megtiltottam, hogy egyél?” Az ember így válaszolt: „Az asszony, akit mellém adtál, ő adott nekem a fáról, azért ettem.” Erre az Úristen megkérdezte az asszonyt: „Mit tettél?” Az asszony így felelt: „A kígyó rászedett, azért ettem.” Az Úristen így szólt a kígyóhoz: „Mivel ezt tetted, átkozott leszel minden állat és a mező minden vadja között. Hasadon csúszol és a föld porát eszed életed minden napján. Ellenkezést vetek közéd és az asszony közé, a te ivadékod és az ő ivadéka közé. Ő széttiporja fejedet, te pedig a sarka után leselkedet.”



Vissza...

2024. szeptember 6.
Évközi 23. vasárnap
Szíves tájékoztatásként jelzem, hogy plébániánk az idei évben is indult a „Virágos Sopronért Környezetszépítő verseny”-en, ahol az intézmény kategóriában ismét I. helyezést értünk el.
Bővebben
2024. szeptember 6.
Templomunk liturgikus rendje
Jövő szombaton (szeptember 14.), 16 órakor megkezdődik templomunkban a mocorgók szentmiséje, melyre szeretettel hívjuk különösen is a kisgyermekes családokat!
Bővebben
2024. szeptember 6.
Olvasmány
„Áldjad, lelkem, az Urat, dicsőítsed az Istent!” (Zsolt 145)
Bővebben