Virágvasárnap

2021. március 26.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2021. március 28.

- A Villa sori Nepomuki Szt. János kápolnában (a nyári időszámítás alatt) szerdánként 18:00 órakor lesz szentmise. Első időpont: március 31.

- Örömmel tájékoztatom a kedves Testvéreket, hogy a szent háromnapot és a Húsvétot ismét velünk együtt ünnepli dr. Pápai Lajos püspök atya. Szeretettel hívom tehát a kedves Híveket, ünnepeljük közösen hitünk nagy misztériumait az apostolutód vezetésével! A nagyheti szertartások rendje olvasható a hirdetőtáblán és honlapunkon is. A ministránsok szolgálatát kérem a nagyhét és Húsvét ünnepe során.

- Teljes búcsút nyerhet az a hívő: aki nagycsütörtökön, az ünnepi szentmise után a tabernákulumba tett Oltáriszentség előtt áhítat-tal elimádkozza a Tantum ergo-t (Ho. 318), aki 1. áhítattal részt vesz nagypénteken a liturgián és a kereszt imádásában; 2. elvégzi a keresztutat, vagy amikor a Szentatya végzi a keresztutat, televízión vagy rádión (vagy világhálón) keresztül lélekben áhítattal csatlakozik hozzá, továbbá, aki húsvét vigíliáján vagy keresztelésének évfordulóján bármely jóváhagyott formulával megújítja keresztségi ígéreteit, aki a pápa Urbi et Orbi áldását áhítattal fogadja, akkor is, ha fizikailag nincs jelen, de a szertartást televízión vagy rádión (vagy világhálón) keresztül áhítattal követte.

- Plébániánk irodája nagycsütörtöktől húsvét keddig (április 1-6.) zárva tart.

- A húsvéti ételek megáldását nagyszombaton, a vigília szertartás végén és húsvétvasárnap, a 8 órai szentmise végén végezzük.

 Vissza...

2021. április 16.
Húsvét 3. vasárnapja
Jövő hétvégén a papnevelés támogatására tartunk gyűjtést.
Bővebben
2021. április 16.
Templomunk liturgikus rendje
A Villa sori Nepomuki Szt. János kápolnában (a nyári időszámítás alatt) szerdánként 18:00 órakor lesz szentmise.
Bővebben
2021. április 16.
Evangélium
„Ragyogtasd ránk, Uram, arcod fényességét!” (Zsolt 4)
Bővebben