Évközi 23. vasárnap

2019. szeptember 6.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK
2019. szeptember 8.

- Az elmúlt tanévben – megyéspüspök úr döntése alapján – a 8. osztályosok még nem bérmálkoztak. A bérmálás szentségét az idei tanévben felvehetik azok, akik 8. osztályos korukig részt vettek a hitoktatásban és hitüket gyakorolták (vasár- és parancsolt ünnepnapokon szentmisén vettek részt). Soproni plébániáinkon szeretnénk felmérni az idei tanévben bérmálkozásra jelentkezők létszámát. Kérjük, hogy a most 9. évfolyamos tanulók jelezzék bérmálkozási szándékukat plébániájukon (hivatali időben a plébánia irodájában, vagy szentmisék után a sekrestyében)! Jelentkezési határidő: szeptember 15. (vasárnap). A bérmálás időpontjáról és a részletekről a jelentkezések után adunk tájékoztatást.

- Szeptember 9-én (hétfő) 18 órakor Boldog Eppinger Mária Alfonza nővér boldoggá avatásának első évfordulóján ünnepi hálaadó szentmise lesz a Táncsics utcai Jézus Szíve templomban.

- Szeptember 14-én (szombat) nyitott templomok napja alkalmából a Nepomuki Szent János kápolnánk 10-17 óráig látogatható.

- Szeptember 14-én 19 órakor a Templomok éjszakája keretében „Csöndes estéli zsoltár” címmel Orbán Júlia előadása hallható templomunkban. A belépés díjtalan. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves Testvéreket!

- Az új tanévben a Veni Sancte-t szeptember 15-én (vasárnap), a 9:30 órai szentmisében tartjuk, melyre szeretettel hívom a családokat, a tanárokat és a hitoktatókat.

- Szeptember 17-én (kedd) lesz a Villa sori Nepomuki Szt. János kápolna 120. újra felszentelésének évfordulója. Ezen a napon 18 órakor búcsúi szentmise lesz a kápolnában, az ünnepi szentmisét és szentbeszédet Both Zoltán, a Városplébánia káplánja mondja. A búcsú napján szeretnénk vendégül látni minden jelenlevőt, ezért szeretettel kérünk a kedves Hívektől édes és sós süteményeket. A süteményeket kedden (szeptember 17.), a szentmise előtt fogadjuk a kápolnánál. A férfiak segítségét is kérjük: a kápolna előtti téren a sátrakat 8 órakor kezdjük felállítani.

- Vasárnaponként a Hetény teremben: szentmisék előjegyeztetése, egyházközségi hozzájárulás befizetése.


Vissza...

2024. április 12.
Húsvét 3. vasárnapja
Ebben az évben három csoportban (április 21., május 12. és 26.) lesznek elsőáldozások templomunkban. Mindhárom vasárnapon az elsőáldozási szentmise 11 órakor kezdődik.
Bővebben
2024. április 12.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a Nepomuki Szent János kápolnában (Villa sor 32.) lesz a szentmisénk.
Bővebben
2024. április 12.
Olvasmány
„Ragyogtasd ránk, Uram, arcod fényességét!” (Zsolt 4)
Bővebben