Húsvétvasárnap

2019. április 20.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK
2019. április 21.
 
- Április 26-án, pénteken az esti szentmisét plébániánk elhunytjaiért, különösen is az altemplomunkban nyugvó testvéreinkért ajánljuk fel. A szentmise után imádságos megemlékezést tartunk az altemplomban.
 
- A Lővéri esték keretében „A hang Isten ajándéka” címmel egyházzenei áhítat lesz templomunkban április 26-án (péntek) 19 órakor. A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várunk!
 
- Az Apor Vilmos Liturgikus Kör szombaton (április 27.) folytatódik az esti szentmise után, a Hetény teremben. Szeretettel várom az érdeklődőket!
 
- Április 28-án a Domonkos templomban előadás lesz; téma: a papság. Mindenkit szeretettel várnak.
 
- Plébániánk hittantábort szervez június 20-23. között. Részletek a hirdetőtáblán és honlapunkon is olvashatók. Jelentkezési határidő: április 26.
 
- Május 10-12-ig a Szent Imre templomban lesz a Missziós kereszt. Németh István plébános atya várja imacsoportok jelentkezését a kereszt előtti imaórák vezetéséhez.
 
- Az idei évben is fontos, hogy rendelkezzünk adónk egyházi 1%-ról. Kérjük, abban az esetben tegye meg felajánlását, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt (pl. családi adókedvezmény) nulla forint, mert a „nullás” bevallás is számít. (A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011) Másik 1 %-ával kérjük, támogassa Szent Margit Alapítványunkat (adószáma: 19112941-1-08)! Köszönjük felajánlásaikat!
 
- A Karitász szervezésében minden év novemberében megvalósuló Szent Erzsébet kenyere-akcióhoz eddig a Nemzeti Agrárkamara és a MAGOSZ közös felajánlásából kaptunk lisztet a kenyerek süttetéséhez. Ezúttal ők kérik a mi segítségünket: Az Európai Bizottság kijelentette, hogy a Közös Agrárpolitika forrásainak egy részét a migránsok beilleszkedésére kívánja felhasználni. Amennyiben az intézkedés megvalósul, a magyar gazdák jelentős európai uniós forrásoktól esnek el. Kérjük, hogy a templom végében található aláírásgyűjtő ívet töltsük ki minél többen, ezzel is támogassuk a magyar gazdák és a magyar gazdaság védelmét. Köszönjük előre is, a kölcsönös segítségnyújtást!
 
- Egy másik aláírásgyűjtő ívet is felfektettünk a bejárat mellett, amely aláírásával Orbán Viktor miniszterelnök programját lehet támogatni.Vissza...

2019. július 12.
Évközi 15. vasárnap
Plébániánk irodája július 19-ig zárva tart. Sürgős esetben a plébánia telefonszámát szíveskedjenek bizalommal hívni.
Bővebben
2019. július 12.
Templomunk liturgikus rendje
„Szeresd Uradat, Istenedet, teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből, felebarátodat pedig, mint saját magadat.” (Lk 10, 27)
Bővebben
2019. július 12.
Evangélium
„Alázatosak, keressétek az Istent, és szívetek újra éled.” (Zsolt 68)
Bővebben