Nagyböjt 3. vasárnapja

2019. március 22.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK – 2019. március 24.
 
- Március 24-31-ig tartós élelmiszergyűjtést tartunk a rászorulók megsegítésére. A felajánlott adományokat a szentmisék alkalmával a templomban, valamint munkanapokon, hivatali időben a plébánián lehet átadni. Minden felajánlást hálásan köszönünk!

- Nagyböjt péntekjein 17 órától gyóntatás, 17.30-kor közösségeinek vezetésével keresztút kezdődik.

- Március 29-én, pénteken az esti szentmisét plébániánk elhunytjaiért, különösen is az altemplomunkban nyugvó testvéreinkért ajánljuk fel. A szentmise után imádságos megemlékezést tartunk az altemplomban.

- Az Apor Vilmos Liturgikus Kör március 30-án, szombaton folytatódik az esti szentmise után, a Hetény teremben. Szeretettel várom az érdeklődőket!

- A nyári időszámítás jövő vasárnap, március 31-én kezdődik, az óráinkat előre kell átállítani, 2-ről 3 órára.

- Április 1-3-ig (hétfő-kedd-szerda) városi nagyböjti lelkigyakorlat lesz templomunkban Dr. Lukácsi Zoltán székesegyházi kanonok, teológiai tanár, Győr-szigeti plébános vezetésével. A 18 órakor kezdődő szentmisékben lesznek a lelkigyakorlatos szentbeszédek. A lelkigyakorlatos napokon 16:30-tól szentgyónási lehetőség lesz.

- A Villa sori Nepomuki Szt. János kápolnában a nyári időszámítás alatt minden szerdán 18:00 órakor lesz szentmise. Az első időpont a kápolnában: április 10., szerda. Így szerdai napokon itt, a plébániatemplomban nem lesz szentmise.

- Az idei évben a Szent Imre Plébánia szervezi és vezeti az immár hagyománnyá vált városi keresztutat április 12-én, pénteken 19 órakor.

- Plébániánk hittantábort szervez felső tagozatos hittanra járó gyerekeknek. A tábor időpontja: 2019. június 20-23., helyszíne: Kőszeg, a verbita szerzetesek által fenntartott Őri István Ifjúsági Ház. A táborral kapcsolatban a részletek a hirdetőtáblán és honlapunkon is olvashatók. Jelentkezési határidő: április 26.

- Adónk 1+1%-ával a Magyar Katolikus Egyházat (technikai száma: 0011), illetve Szent Margit Alapítványunkat (adószáma: 19112941-1-08) is támogathatják a kedves Hívek. Tisztelettel kérjük, és köszönjük felajánlásaikat!

- Hetény terem: egyházközségi hozzájárulás befizetése, szentmisék előjegyeztetése.


Vissza...

2024. március 29.
Húsvétvasárnap
Húsvéthétfőn 18 órakor lesz szentmise templomunkban.
Bővebben
2024. március 29.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a Nepomuki Szent János kápolnában (Villa sor 32.) lesz a szentmisénk.
Bővebben
2024. március 29.
Olvasmány
„Ezt a napot az Úristen adta: örvendjünk és vigadjunk rajta.” (Zsolt 117)
Bővebben