Évközi 25. vasárnap

2018. szeptember 21.

HIRDETÉSEK
 
- Hálásan köszönöm mindazoknak, akik segítettek a villa sori Nepomuki Szt. János kápolna felszentelési évfordulóján az előkészületekben, és különösen köszönjük a háziasszonyok finom süteményeit!

- Holnap (hétfőn), 18:00 órára szeretettel hívom és várom az elsőáldozók szüleit szülői értekezletre ide, a templomba!

- Szeptember 28-án, pénteken az esti szentmisét plébániánk elhunytjaiért, különösen is az altemplomunkban nyugvó testvéreinkért ajánljuk fel. A szentmise után rövid imádságos megemlékezést tartunk az altemplomban.

- A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve meghirdetem a plébániánk alapítójáról elnevezett Apor Vilmos Liturgikus Kör-t, melynek keretében minden érdeklődő számára liturgikus továbbképző előadásokat tartok a szentmiséről és az Eucharisztia misén kívüli tiszteletéről minden hónap utolsó szombatján, az esti szentmise után, a plébánia Hetény termében. Az első időpont: szeptember 29., 19:00 óra.

- Plébániánk Karitász csoportja az elmúlt egy hónapban gyűjtést hirdetett a rászoruló gyermekek beiskolázásának megsegítésére. A kedves Testvérek 173.830 Ft-ot adományoztak. Hálásan köszönjük nagylelkűségüket! Karitász csoportunk a szeptember 20-i ülésén 15 családnak, főként nagycsaládosoknak és a gyermekeiket egyedül nevelő szülőknek ítélte oda a támogatást, iskolás gyermekenként 5.000 Ft-ot, összesen 180.000 Ft. értékben. A 15 családból 5 család kapott további 5.000 Ft-os Erzsébet-utalványt, amit az Egyházmegyei Karitász bocsátott rendelkezésünkre, összesen 30.000 Ft. értékben.

- A Szent Mihály templom búcsúja szeptember 29-én és 30-án (szombaton és vasárnap) lesz. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

- A szentmise után a Hetény teremben lehetőség van szentmiséket előjegyeztetni, ill. az egyházközségi hozzájárulást befizetni.

Áldott hetet kívánunk minden kedves Testvérünknek!


Vissza...

2018. december 14.
Advent 3. vasárnapja
Betlehemi láng érkezik a soproni vasútállomásra december 20-án, 17:45-kor. A Betlehemi lángot templomunkba is elhozzuk, ahonnét a kedves Hívek (december 21-től) hazavihetik otthonaikba is.
Bővebben
2018. december 14.
Liturgikus naptár
December 22-én, szombaton a ministránsok gyújtják meg a negyedik gyertyát az adventi koszorún.
Bővebben
2018. december 14.
Evangélium
"Ujjongj és zengjél háladalt, * mert nagy és szent a te Megváltód." Iz 12
Bővebben