Az Isteni Irgalmasság vasárnapja

2016. április 1.

HIRDETÉSEK

- Ma van az Isteni Irgalmasság vasárnapja. Húsvét nyolcadik napját Szent II. János Pál pápa 2000-ben Szent Fausztína nővér közlései alapján nyilvánította ünneppé. Ezen a napon teljes búcsút nyerhetünk, ha a szentgyónás és a szentáldozás után a Szentatya szándékára imádkozunk. Ma a helyi Karitász céljaira gyűjtünk, egyházközségünk betegeire gondolva. Isten fizesse meg adományaikat!

- Holnap, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a 7 órás szentmise mellett 17:45-kor is lesz esti szentmise templomunkban. Szeretettel várjuk a kedves Híveket.

- Pénteken, április 8-án lesz egész napos szentségimádásunk. Külön is figyelmükbe ajánljuk a csendes percek, órák lehetősége mellett a közös szentórát délután 3 órakor, az irgalmasság órájában. Most, a húsvéti időben a Via Crucis helyett a Via Lucis-t, vagyis a fény, az öröm útját imádkozzuk. A program a hirdetőtáblán olvasható, az egyes szentórákra szeretettel várjuk a jelentkezőket!

- Lőveri esték címmel sorozat folytatódik templomunkban április 10-én, este 6 órakor Ács Tamás előadóestjével, a Költészet napjára, József Attila születésnapjára emlékezve.

- 2016. június 27 – július 1. között gyalogos zarándoklatot szervezünk Mariazellbe. Részleteket a faliújságon olvashatnak!

- Adónk 1+1%-ával a Magyar Katolikus Egyházat (technikai száma: 0011), illetve Szent Margit Alapítványunkat (adószáma: 19112941-1-08) támogathatják. Önnek csak egyetlen nyilatkozat, nekünk új templomunk további szépítésének öröme! :-)

- Hálás szívvel köszönjük meg mindazok segítségét, akik bármilyen módon hozzájárultak húsvét szent titkának megünnepléséhez, továbbá köszönjük azt is, hogy adományaikkal, egyházközségi hozzájárulásuk befizetésével és szentmise szándék kérésével is támogatják új templomunkat!

Feltámadt Krisztus örömét, békéjét és irgalmasságát kívánjuk Testvéreinknek!


Vissza...

2019. május 17.
Húsvét 5. vasárnapja
Pénteken (május 24.) az esti szentmisét plébániánk elhunytjaiért, különösen is az altemplomunkban nyugvó testvéreinkért ajánljuk fel. A szentmise után imádságos megemlékezést tartunk az altemplomban.
Bővebben
2019. május 17.
Templomunk liturgikus rendje
Az Apor Vilmos Liturgikus Kör szombaton (május 25.) folytatódik az esti szentmise után, a Hetény teremben. Szeretettel várom az érdeklődőket!
Bővebben
2019. május 17.
Evangélium
„Istenem és királyom, magasztallak téged, szent nevedet áldom örökkön-örökké.” (Zsolt 144)
Bővebben